4
November , 2017
Saturday
- ne declară domnul Su Yanwen, Consul general al Chinei la Constanţa - Am dori să ...
Peste 270.000 de români se află la muncă în Germania la începutul anului 2015. Conaţionalii ...
Una dintre cele mai importante instituţii pentru viitorul oricărei societăţi este liceul. Referinţă pentru educaţie ...
-ne declară d-na Anca Boagiu, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii -Suneţi un ministru exigent şi vă ...
A apărut o dilemă: conceptul de Europă a naţiunilor se află în contradicţie cu aplicarea ...
Ca în multe alte state europene, în Germania, Belgia şi Olanda trăiesc şi lucrează români ...
Printr-o ciudată coincidenţă, delegaţia FMI, după trei zile la Bucureşti, a plecat aşa cum a ...
Numeroşi ani, în paginile revistei noastre am publicat în mai multe numere magistrala lucrare a ...
[nggallery id=33] „Românii care sunt în Regatul Unit muncesc din greu, îşi plătesc taxele şi sunt ...
S-a schimbat cardul verde! Începând cu data de 1 iulie 2014, cei care lucrează în Marea ...
SUPLIMENT ITALIA

Cuvinte de apreciere pentru români

Reporter: editura July - 29 - 2012

Andrea Riccardi, ministru italian pentru Cooperare internaţională şi integrare, le-a mulţumit românilor din Peninsulă pentru contribuţia lor la dezvoltarea ţării în care trăiesc, subliniind importanţa istorică a prezenţei în Italia a unei comunităţi ortodoxe foarte numeroase. Riccardi le-a adresat mulţumiri românilor care muncesc în Italia, contribuind la prosperitatea şi stabilitatea ţării, relatează „Romanian Global News”. Declaraţia ministrului italian a fost făcută la sediul Episcopiei Ortodoxe Române de la Roma, unde a avut loc Adunarea Generală Mitropolitană a Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale, în cadrul căreia ministrul a prezentat şi salutul premierului Mario Monti.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, le transmite imigranţilor români care locuiesc în capitala Italiei că ei reprezintă „adevărata Românie”: „Trebuie să ne obişnuim să ne simţim întotdeauna cetăţeni europeni. Au existat situaţii în trecut prin care poporul român a fost ofensat, dar noi vorbim aici de persoanele oneste. Simţiţi-vă cetăţeni ai Romei, pentru că faceţi parte din această comunitate. În orice colţ din lume sunt persoane corecte şi persoane care greşesc, dar voi, cei care munciţi şi oferiţi atât de multe, voi sunteţi adevărată Românie”. Edilul exemplifică prin faptul că o româncă are grijă şi de mama sa: „Există o legătură strânsă între Roma şi România. Mama mea este îngrijită de o doamnă care vine din România, şi este una dintre cele mai inteligente persoane pe care le cunosc. E o persoană minunată. Mulţi dintre români sunt la fel ca ea”.

Acum, în Italia, românii sunt peste tot. Chiar şi într-un mic oraş cum este cel de unde am plecat eu, în sudul Italiei, cu 17.000 de locuitori, sunt circa 700 de români. Majoritatea sunt oameni corecţi, muncitori” (ES Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucureşti)

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult