19
November , 2018
Monday
În Italia au călătorit mai toţi marii scriitori şi filosofi europeni. În acest climat general, ...
Liderii comunităţii româneşti din Timocul sârbesc, reuniţi în cadrul lucrarilor Universităţii de Vară de la ...
Statele europene „invitate” să cedeze din suveranitate în schimbul pachetelor financiare salvatoare sunt tot mai ...
Din nou suntem puşi în faţa unei situaţii aparent absurde, când lipsa unor precauţii „ante” ...
Nu de puţine ori, fie din necunoaştere, din lipsă de experienţă sau din pripeala actului ...
Se propune cititorilor o carte intitulată „Mai ştim şi noi câte ceva...” al cărui titlu ne aduce în mod ...
Interviurile noastre la sfârsit de an   Răspunsurile E.S. domnul Xu Feihong, Ambasadorul Chinei în România, la ...
Vlăstar al unei vechi şi vestite familii de lăutari şi muzicieni care au jucat un ...
Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe, ...
Sunt grele timpurile în care justiţia este târâtă în stradă. Timpurile în care magistraţii, persoane ...
Strădania noastră redacţională din acest an este reflectată şi în acest sumar tematic: Interviuri cu personalităţi Niculae ...
SUPLIMENT ITALIA

Cuvinte de apreciere pentru români

Reporter: editura July - 29 - 2012

Andrea Riccardi, ministru italian pentru Cooperare internaţională şi integrare, le-a mulţumit românilor din Peninsulă pentru contribuţia lor la dezvoltarea ţării în care trăiesc, subliniind importanţa istorică a prezenţei în Italia a unei comunităţi ortodoxe foarte numeroase. Riccardi le-a adresat mulţumiri românilor care muncesc în Italia, contribuind la prosperitatea şi stabilitatea ţării, relatează „Romanian Global News”. Declaraţia ministrului italian a fost făcută la sediul Episcopiei Ortodoxe Române de la Roma, unde a avut loc Adunarea Generală Mitropolitană a Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale, în cadrul căreia ministrul a prezentat şi salutul premierului Mario Monti.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, le transmite imigranţilor români care locuiesc în capitala Italiei că ei reprezintă „adevărata Românie”: „Trebuie să ne obişnuim să ne simţim întotdeauna cetăţeni europeni. Au existat situaţii în trecut prin care poporul român a fost ofensat, dar noi vorbim aici de persoanele oneste. Simţiţi-vă cetăţeni ai Romei, pentru că faceţi parte din această comunitate. În orice colţ din lume sunt persoane corecte şi persoane care greşesc, dar voi, cei care munciţi şi oferiţi atât de multe, voi sunteţi adevărată Românie”. Edilul exemplifică prin faptul că o româncă are grijă şi de mama sa: „Există o legătură strânsă între Roma şi România. Mama mea este îngrijită de o doamnă care vine din România, şi este una dintre cele mai inteligente persoane pe care le cunosc. E o persoană minunată. Mulţi dintre români sunt la fel ca ea”.

Acum, în Italia, românii sunt peste tot. Chiar şi într-un mic oraş cum este cel de unde am plecat eu, în sudul Italiei, cu 17.000 de locuitori, sunt circa 700 de români. Majoritatea sunt oameni corecţi, muncitori” (ES Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucureşti)

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult