18
September , 2018
Tuesday
În această perioadă sunt în plină desfăşurare exerciţii militare ale NATO pe flancul său estic, ...
Medici români pentru pacienţi francezi Nu de puţine ori, specialiştii români au ajuns de nepreţuit, prin ...
Anual, onorăm VOCAŢIA, prin VIRTUTE, în ipostaze unice, prin Premii acordate unor prestigioase personalităţi ...
-ne declară d-na Anca Boagiu, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii -Suneţi un ministru exigent şi vă ...
În urmă cu ani, relatam: cineva a întrebat la un post de radio englezesc: „Ce ...
În zeci de scrisori primite la redacție se ridică câteva întrebări principale: De ce a trebuit ...
ES Dr. ION JINGA, Ambasadorul României în Marea Britanie: Un obiectiv major- protejarea intereselor comunităţii româneşti ...
Lumea este mai bogată ca niciodată şi, paradoxal, mai nedreaptă decât a fost vreodată. Cu ...
[caption id="attachment_5784" align="alignleft" width="100"] Dorin Perie[/caption] Conf. dr. Dorin Perie este profesor de limba şi cultura ...
Fără certificare minoritară Cu un secol în urmă, în 1914, în Bulgaria, în zona Vidin, erau ...
Şi în acest an, revista „Balcanii şi Europa” a continuat demersul său editorial deosebit de ...
Din păcate, în acest anotimp răsucit a plecat dintre noi, după o lungă suferință, celebrul ...
SUPLIMENT SPANIA

Împreună

Reporter: editura September - 7 - 2012

Editorial – Carol Roman

Revista „Balcanii şi Europa”, din cadrul „Niro Investment Group”, a iniţiat şi susţinut, la iniţiativa preşedintelui său, domnul Nicolae Dumitru, un ciclu de publicaţii-supliment dedicate compatrioţilor noştri aflaţi la muncă în străinătate. Astfel, începând cu numărul din luna iunie, ne-am făcut o datorie din a aborda problematica celor peste două milioane de români care lucrează peste graniţe, dintre care o mare parte se află în Spania.

Este ştiut faptul că, după o perioadă în care economia spaniolă a cunoscut o înflorire fără precedent – la care şi-au adus o mare contribuţie şi lucrătorii români – criza economică a adus statul iberic într-o gravă situaţie economică-financiară, cu efecte dezastruoase asupra pieţei muncii din această ţară. Neîndoielnic, acest colaps i-a afectat direct şi pe cei circa 900.000 de români aflaţi în Regatul spaniol, care s-au trezit nu doar afectaţi de şomaj de masă, ci şi de restricţii arbitrare pe piaţa muncii, impuse de Guvernul de la Madrid. În aceste condiţii, unii dintre ei aleg să se întoarcă acasă, unde statul român, chiar afectat, la rândul său, de criza economică, poate şi trebuie să creeze condiţii pentru ca aceşti români, aflaţi în plină putere de muncă, să se poată reacomoda şi reintegra deplin în patria lor.

Ecourile acţiunii noastre nu s-au lăsat aşteptate. Reacţia asociaţiilor de români din Spania a fost promptă, demonstrând că era nevoie şi de această publicaţie care să menţină vie legătura dintre românii din Spania şi cei din ţară. În acest context, FEDROM (Federaţia Asociaţiilor de Emigranţi Români din Spania), care a apreciat primul număr al suplimentului revistei noastre, solicitând suplimentarea tirajului – ceea ce am şi făcut, expediind revista la Madrid – ne-a propus o colaborare care să fie punctul de plecare al unui contact prelungit”: „Ne gândim să vă propunem realizarea de suplimente comune, care să reflecte activităţile realizate de comunitatea românească trăitoare în Spania, dar şi ceea ce se întâmplă în România”. Revista „Balcanii şi Europa” îşi însuşeşte această propunere şi va continua, împreună cu FEDROM, şi nu numai, să oglindească viaţa şi evoluţia spirituală a comunităţii românilor din Spania.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult