17
June , 2018
Sunday
ne declară E.S. doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România. - Vă aflaţi de puţin timp în ţara ...
15 ani „Balcanii şi Europa” Ambasadori, oameni de stat, reputaţi analişti [caption id="attachment_5504" align="alignleft" width="300"] Alexander Churilin[/caption] Încă ...
Sunt grele timpurile în care justiţia este târâtă în stradă. Timpurile în care magistraţii, persoane ...
„Sunteţi o ţară mică, dar abordaţi probleme de o importanţă majoră!” O asemenea declaraţie, ...
Fiecare naţiune are repere fundamentale care îi definesc locul în spaţiu şi timp. Oricât de ...
- ne declară domnul Su Yanwen, Consul general al Chinei la Constanţa - Am dori să ...
Aflaţi la câteva decenii de noul început epocal al existenţei noastre mulţi oameni se întreabă, ...
La început de an, ne permitem ca editorialul nostru să se refere la o seamă ...
În urmă cu câtva timp, relatam, în unul din editorialele noastre, despre vizita făcută în ...
În cei 200 de ani care au trecut de la sfârtecarea Ţării Moldovei şi alipirea ...
Cu şapte decenii în urmă, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, la ordinul preşedintelui ...
Casa de editare „Balcanii şi Europa” tipăreşte această revistă dedicată românilor din jurul graniţelor ţării ...
Un cetăţean şugubăţ, pesemne neştiind ce-i scorneşte mintea a propus şi el, isteţ nevoie mare, ...
Românii care muncesc în Spania îşi aduc o contribuţie recunoscută la progresul statului spaniol, fiind ...
SUPLIMENT SPANIA

O vizită promiţătoare

Reporter: editura October - 10 - 2012

Editorial – Carol Roman

Revista “Balcanii şi Europa” din cadrul NIRO Investement Group, a editat după cum se cunoaşte, , cu începere din luna iunie a.c., un ciclu de publicaţii – supliment a revistei ce se adresează românilor aflaţi la lucru în străinătate şi ne referim în mod special la cei din ţările Uniunii Europene.

Primele numere ale publicaţiei noastre pentru Spania s-au bucurat de o apreciere deosebită din partea a numeroase asociaţii ale românilor, de la care am primit, în ultima vreme, numeroase scrisori de susţinere a publicaţiei. În mod deosebit, după cum am mai subliniat, FEDROM (Federaţia Asociaţiilor de ERomâni din Spania), ne-a propus chiar „o colaborare care să fie punctul de plecare al unui contact prelungit”, ceea ce se şi înfăptuieşte. Drept urmare, în numărul trecut am publicat o amplă prezentare a activităţilor deosebite organizate în cadrul FEDROM în cele peste 20 de localităţi spaniole în care desfăşoară o impresionantă acţiune asociaţiile ce o compun. Mai mult chiar, de curând s-a aflat la Bucureşti domnul Miguel Fonda Ştefănescu, preşedinte al FEDROM cadrul unui program de lucru, cu care prilej a fost primit de către domnul Nicolae Dumitru, preşedinte al NIRO Investment Group, la sediul central al companiei. Cu acest prilej s-a stăruit asupra problemelor cu care se confruntă românii ce doresc să se reîntoarcă în ţară, în număr tot mai mare, precum şi acţiunile ce sunt în curs de desfăşurare pentru ca românii ce revin în patrie să-şi poată găsi posibilităţi de existenţă. Bineînţeles, cu sprijinul autorităţilor româneşti.

În acest context, preşedintele Nicolae Dumitru a sugerat că ar fi benefic ca asociaţiile importante ale emigranţilor români din diferite ţări europene să comunice frecvent între ele, să se întâlnească şi să conlucreze pe baza stabilirii unui program comun de acţiune, întrucât toţi emigranţii din Europa au de înfruntat acelaşi set de probleme de ordin legislativ, profesional şi moral. Suntem convinşi că departamente ale Uniunii Europene şi deasemeni autorităţile naţionele vor încerca să ţină seama de solicitările şi propunerile făcute de organizaţiile emigranţilor români.

Până una alta problema românilor care se reîntorc acasă se înscrie la ordinea zilei.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult