20
September , 2017
Wednesday
Despre paradisurile fiscale şi firmele offshore se vorbeşte în şoaptă. O anatemă pluteşte asupra lor, ...
Românii, cea mai numeroasă şi mai tânără comunitate din Spania, nu îşi găsesc uşor de ...
Este necesară poziţia intransigentă, corectă şi europeană în care Slovacia a înţeles să rezolve problema ...
Sub ochii noştri se petrece o revoluţie tehnologică echivalentă cu revoluţia produsă de redescoperirea tiparului ...
Adesea, urmărind evoluţia politică din diferite ţări, apare o întrebare legitimă: oare ce pregătire şi ...
Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 are o activitate temeinică, absolut necesară şi onestă, consacrată ...
Într-o actualitate în care şi cele mai serioase lucruri capătă abordări umoristice, este aproape firesc ...
Vreau să fiu ungur... Ori autonomia Ţinutului secuiesc, ori revizuirea Tratatului de la Trianon cere UCM „Meden taumazein" ...
„Sunt mulţi muncitori români în Marea Britanie şi au avut o contribuţie foarte importantă la ...
-De la ideal la târguială profitabilă- Există tot mai multe zone în Europa care vorbesc pe ...
Criza a lovit Spania fără milă: aproape 6 milioane de şomeri, peste 100.000 de oameni ...
Citeam zilele trecute cartea lui Andrew Morton, cunoscut autor de biografii ale unor celebrităţi contemporane, ...
SUPLIMENT ANGLIA

1 Ianuarie 2014 !

Reporter: editura February - 2 - 2013

Este un fapt de notorietate că tot mai mulţi cetăţeni români – europeni doresc să emigreze în Anglia, unde speră să găsească de lucru, un adăpost adecvat, posibilităţi de afirmare profesională şi nu numai. Numai că accesul în acest perimetru european s-a lovit de restricţiile existente în unele ţări împotriva unor cetăţeni români, şi de asemenea cetăţeni bulgari cum ar fi Austria, Germania, Olanda, Luxemburg, Malta, Franţa, Irlanda, Spania, printre care şi Marea Britanie. Acum, după trecerea unei perioade de 7 ani, vor fi înlăturate „ barierele”cu începere de la 1 ianuarie 2014, când toate măsurile tranzitorii vor deveni istorie, să sperăm.

O privire lucidă atestă că nu toate cercurile politice britanice privesc cu simpatie sosirea unor noi imigranţi din România. La unii dintre aceştia se manifestă îngrijorarea că va exista un asalt asupra drepturilor sociale, a sistemului de beneficii, în timp ce alţii prevestesc o criză de locuinţe pentru noii sosiţi. Aceste afirmaţii – într-o anume măsură adevărate, însă cu mult exagerate – susţin un joc politic ce ar trebui să aducă simpatie unor politicieni „mai exigenţi”. Un lucru este cert: până acum multe companii, multe întreprinderi, multe familii, multe localităţi au simţit şi apreciat din plin aportul unor români puşi pe treabă, care cu experinţa şi calificarea lor profesională şi umană s-au dovedit a fi un factor pozitiv.

În condiţiile în care de la 1 ianuarie 2014 cad toate restricţiile împotriva cetăţenilor români şi bulgari, publicaţia noastră va încerca să susţină drepturile europene ale cetăţenilor români de a munci şi trăi în bună înţelegere cu cetăţenii britanici.

Vom încerca să fim alături de aceştia, susţinând modalităţile de a se integra, în condiţiile respectării legilor din interiorul ţării în care trăiesc.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult