18
June , 2018
Monday
În luna septembrie a acestui an va avea loc o nouă ediţie, cea de-a treia, ...
Liderii comunităţii româneşti din Timocul sârbesc, reuniţi în cadrul lucrarilor Universităţii de Vară de la ...
De câtva timp, agenda politicii naţionale este ocupată mai mult cu teme „la zi” cum ...
Un ghid al noului venit În Olanda a găsi de lucru înseamnă mult mai mult decât ...
-Limite de viteză pentru Acordul comercial de liber schimb UE-SUA- Vom avea un Acord comercial şi ...
  Respectabila doamnă Merkel a străbătut un an plin de istorice fapte, apreciate mai cu seamă ...
Cea de-a doua ediţie a Galei de premiere a unor personalităţi care s-au implicat în ...
Majoritatea deţinătorilor actuali ai puterii în statele europene au, în viaţa personală, parteneri de cuplu ...
Dr. Bogdan Aurescu Secretar de stat pentru afaceri strategice Ministerul Afacerilor Externe La 1 martie 2012, în marja ...
Şi în acest an, revista „Balcanii şi Europa” a continuat demersul său editorial deosebit de ...
[nggallery id=33] „Românii care sunt în Regatul Unit muncesc din greu, îşi plătesc taxele şi sunt ...
Naţionalismul s-a manifestat, cu pregnanţă, în momente dominate de inegalitaţi sociale, de disfuncţionalităţi economice şi, ...
Înţelesul noţiunii de Europa, ca realitate geopolitică, adică spaţiu al planetei de mare dinamism şi ...
Desfăşurată la Hotel InterContinental, Gala cu numărul 10 a decernării Premiilor revistei „Balcanii şi Europa” ...
SUPLIMENT ANGLIA

1 Ianuarie 2014 !

Reporter: editura February - 2 - 2013

Este un fapt de notorietate că tot mai mulţi cetăţeni români – europeni doresc să emigreze în Anglia, unde speră să găsească de lucru, un adăpost adecvat, posibilităţi de afirmare profesională şi nu numai. Numai că accesul în acest perimetru european s-a lovit de restricţiile existente în unele ţări împotriva unor cetăţeni români, şi de asemenea cetăţeni bulgari cum ar fi Austria, Germania, Olanda, Luxemburg, Malta, Franţa, Irlanda, Spania, printre care şi Marea Britanie. Acum, după trecerea unei perioade de 7 ani, vor fi înlăturate „ barierele”cu începere de la 1 ianuarie 2014, când toate măsurile tranzitorii vor deveni istorie, să sperăm.

O privire lucidă atestă că nu toate cercurile politice britanice privesc cu simpatie sosirea unor noi imigranţi din România. La unii dintre aceştia se manifestă îngrijorarea că va exista un asalt asupra drepturilor sociale, a sistemului de beneficii, în timp ce alţii prevestesc o criză de locuinţe pentru noii sosiţi. Aceste afirmaţii – într-o anume măsură adevărate, însă cu mult exagerate – susţin un joc politic ce ar trebui să aducă simpatie unor politicieni „mai exigenţi”. Un lucru este cert: până acum multe companii, multe întreprinderi, multe familii, multe localităţi au simţit şi apreciat din plin aportul unor români puşi pe treabă, care cu experinţa şi calificarea lor profesională şi umană s-au dovedit a fi un factor pozitiv.

În condiţiile în care de la 1 ianuarie 2014 cad toate restricţiile împotriva cetăţenilor români şi bulgari, publicaţia noastră va încerca să susţină drepturile europene ale cetăţenilor români de a munci şi trăi în bună înţelegere cu cetăţenii britanici.

Vom încerca să fim alături de aceştia, susţinând modalităţile de a se integra, în condiţiile respectării legilor din interiorul ţării în care trăiesc.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult