19
December , 2018
Wednesday
S-a schimbat cardul verde! Începând cu data de 1 iulie 2014, cei care lucrează în Marea ...
Fără certificare minoritară Cu un secol în urmă, în 1914, în Bulgaria, în zona Vidin, erau ...
Puncte de vedere În 1967 am luat parte la un congres de arheologie în insula Hvar, ...
În urma numeroaselor mesaje primite la redacţie din partea unor cititori ai revistei noastre, prezentăm ...
Împliniri la parohia „Buna Vestire” Românii care trăiesc şi muncesc în sudul Londrei beneficiază, de aproape ...
Executaţi silit Pentru români, criza din Spania este chiar mai acută decât pentru iberici şi îşi ...
A plecat dintre noi un mare Ziarist, un mare OM, un mare Prieten, pe care-l ...
Astăzi, ca şi ieri, cine zice Balcani zice diversitate, mozaic. Sub raport etnic, cultural, religios, ...
Boli profesionale şi accidente de muncă Pentru a nu deveni cu uşurinţă victima unui accident de ...
La începutul anului curent, adresându-se unui public calificat la “Naţional Press Club”, din Washington, doamna ...
● Eugen Tomac (secretar de stat, Departamentul pentru românii de pretutindeni, din cadrul Guvernului ...
SUPLIMENT ANGLIA

1 Ianuarie 2014 !

Reporter: editura February - 2 - 2013

Este un fapt de notorietate că tot mai mulţi cetăţeni români – europeni doresc să emigreze în Anglia, unde speră să găsească de lucru, un adăpost adecvat, posibilităţi de afirmare profesională şi nu numai. Numai că accesul în acest perimetru european s-a lovit de restricţiile existente în unele ţări împotriva unor cetăţeni români, şi de asemenea cetăţeni bulgari cum ar fi Austria, Germania, Olanda, Luxemburg, Malta, Franţa, Irlanda, Spania, printre care şi Marea Britanie. Acum, după trecerea unei perioade de 7 ani, vor fi înlăturate „ barierele”cu începere de la 1 ianuarie 2014, când toate măsurile tranzitorii vor deveni istorie, să sperăm.

O privire lucidă atestă că nu toate cercurile politice britanice privesc cu simpatie sosirea unor noi imigranţi din România. La unii dintre aceştia se manifestă îngrijorarea că va exista un asalt asupra drepturilor sociale, a sistemului de beneficii, în timp ce alţii prevestesc o criză de locuinţe pentru noii sosiţi. Aceste afirmaţii – într-o anume măsură adevărate, însă cu mult exagerate – susţin un joc politic ce ar trebui să aducă simpatie unor politicieni „mai exigenţi”. Un lucru este cert: până acum multe companii, multe întreprinderi, multe familii, multe localităţi au simţit şi apreciat din plin aportul unor români puşi pe treabă, care cu experinţa şi calificarea lor profesională şi umană s-au dovedit a fi un factor pozitiv.

În condiţiile în care de la 1 ianuarie 2014 cad toate restricţiile împotriva cetăţenilor români şi bulgari, publicaţia noastră va încerca să susţină drepturile europene ale cetăţenilor români de a munci şi trăi în bună înţelegere cu cetăţenii britanici.

Vom încerca să fim alături de aceştia, susţinând modalităţile de a se integra, în condiţiile respectării legilor din interiorul ţării în care trăiesc.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult