16
June , 2018
Saturday
La 28 iunie 1912, în Roman, judeţul Neamţ, vede lumina zilei Sergiu Celibidache, primul fiu ...
Renumite instituţii de cultură şi publicaţii din Republica Moldova au marcat, prin evenimente şi articole ...
Migranții economici care se revarsă astăzi în valuri spre Europa sunt oameni care caută condițiile de ...
Revista „Balcanii şi Europa” nr. 73/2007 consemna desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană, eveniment care ...
Luaţi de vârtejul evenimentelor politice, şi deopotrivă, economice din jurul nostru, de care depinde în ...
În timp ce Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, prezenta la Roma, la summitul ce ...
O dispariţie lentă Câţi dintre românii din România au auzit de istro-români? Fraţi de sânge şi ...
În zilele 9 şi 10 mai sub semnul dublei sărbători a independenţei de stat a ...
O situaţie nouă. La sfârşitul anului 2011, administraţia din enclava separatistă transnistreană (regiunea de ...
Separarea familiilor prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate şi încredinţarea copiilor rudelor sau prietenilor ...
Potrivit tradiţiei, în fiecare an revista „Balcanii şi Europa” acordă premiile sale unor importante ...
Ungaria a fost considerată până nu demult cea mai promiţătoare democraţie din fostul bloc estic ...
Federalizarea Europei ţine de multă vreme capul de afiş al dezbaterii continentale. Presat de accentuarea ...
Tudor Arghezi reprezintă, pentru poezia, gazetăria şi literatura română intrarea în deplina modernitate. Originalitatea sa ...
SUPLIMENT ANGLIA

Convergenţe

Reporter: editura February - 2 - 2013

Congres al Românilor de Pretutindeni

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, intenţionează să acţioneze la nivelul Executivului pentru organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni pe lângă Parlamentul României.Acţiunea se află în concordanţă cu prevederile legii privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, adoptată în anul 2007. Demnitarul a făcut această declaraţie la Forumul Românilor de Pretutindeni, (decembrie 2012) subliniind că, legea prevede înfiinţarea unui Congres al Românilor de Pretutindeni pe lângă Parlamentul României, cu reprezentanţi din comunităţile româneşti şi din afara ţării şi a unui consiliu reprezentativ: „Îmi propun să acţionez la nivelul Guvernului, şi mai ales cu implicarea Parlamentului, pentru a organiza acest Congres, for reprezentativ al românilor atât din jurul României, din comunităţile tradiţionale, dar şi cu reprezentarea românilor plecaţi din ţară din raţiuni politice sau, mai aproape, economice. Este un obiectiv pe care mi-l fixez, să putem avea această formă de reprezentare a românilor de pretutindeni pe lângă Parlamentul României”.

ES dr. Ion Jinga, „Diplomatul Anului 2012”

În cadrul Ceremoniei de încheiere a anului aniversar „MAE, 150 de ani de diplomaţie”, una dintre distincţii i-a fost acordată ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Ion Jinga, „pentru abilităţile în promovarea relaţiilor bilaterale în plan politic, economic, cultural cu principalii parteneri externi ai României, precum şi a intereselor comunităţilor româneşti din străinătate”. S-a afirmat că, dincolo de situaţiile conjuncturale şi chiar în condiţiile dificile ale crizei economico-financiare prin care trece Europa, niciodată în istoria comună a relaţiilor bilaterale, România şi Marea Britanie nu au avut relaţii mai bune. A mai fost menţionat locul şi rolul comunităţii româneşti din Marea Britanie, care, după statisticile britanice, este printre cele mai dotate din punct de vedere intelectual între comunităţile străine din Regatul Unit.

Urările ambasadorului britanic Martin Harris

Ambasadorul Marii Britanii în România, ES Martin Harris, şi-a deschis cont pe Twitter, ocazie cu care a făcut mai multe urări pentru români. Diplomatul britanic a făcut dovada că încearcă să se integreze cât mai bine în societatea românească, familiarizându-se cu tradiţiile şi particularităţile de la noi întocmai cum conaţionalii noştri care ajung în Regatul Unit se străduiesc să se adapteze societăţii britanice. Astfel, Martin Harris a distribuit un filmuleţ în care recită „Pluguşorul”: Iarna-i grea, omătu-i mare, semne bune anul are, semne bune de belşug, dă sub brazdă, de sub plug, a urat Harris în limba română, fiind îmbrăcat într-un tricou cu mesajul Keep calm and ReStart România. Oficialul britanic le-a transmis, totodată, tuturor românilor „Crăciun fericit” şi a ţinut să precizeze că 2012 a fost un an important pentru Marea Britanie şi relaţia cu România.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult