NUMARUL
195-196
Odată cu înscăunarea României în fruntea Consiliului Uniunii Europene, pentru o perioadă limitată, pe drept ...
Participanți: cunoscuți jurnaliști, personalități ale presei din România, care onorează publicația de numeroși ani: Eugen ...
În ultimii ani, turismul în zona balcanică a evoluat spectaculos. De la stațiunea Belek, din ...
- România reîntregită, stat unitar pe harta lumii La 18 ianuarie 1919 au început lucrările Conferinţei ...
O informație de presă ne lămurește despre adevărata stare de lucruri care domnește în rândul ...
- Putere, avere, ereditate - Numeroase state socotite a fi modele de democrație, și nu numai ...
Serbia este un spațiu creștin încă din secolul al IX-lea d.Hr. Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul ...
Considerate un tezaur al neamului, mănăstirile din nordul Moldovei sunt adevărate opere de artă, unice ...
Triunghiul planetar al momentului: America-China-Rusia  Relațiile dintre Rusia și Statele Unite, care au monopolizat decenii de-a ...
Cei cunoscuți sub numele de „whistleblowers” sunt acele persoane care lasă să se scurgă spre ...
Oligarhii ruși, îmbogățiți cu resursele patriei-mamă Deținătorii de averi însemnate din Rusia ultimelor decenii reprezintă un ...
Cândva am găsit o cărticică despre Teatrul „Cărăbuş” al celebrului actor Constantin Tănase, care „propune” ...
SUPLIMENT ANGLIA

Joburi, Oferte, Salarii

Reporter: editura February - 2 - 2013

Sunt selectaţi muncitori şi specialişti români

În ciuda prelungirii restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, Marea Britanie este ţara cu cele mai multe oferte de angajare pentru cei care vor să muncească în străinătate.

Anunţurile de angajare pentru Anglia conţin mii de joburi. Cele mai multe oferte de muncă vin din domeniile Hoteluri şi restaurante, Turism, Vânzări şi Sănătate. Se caută ospătari, barmani, recepţioneri şi cameriste. Asistentele medicale, medicii specialişti, dar şi infirmierii şi personalul de îngrijire (de persoane în vârstă sau copii) sunt foarte căutaţi de clinici sau familii din Marea Britanie.

Agenţii de vânzări – tineri sub 28-30 de ani, buni cunoscători ai limbii engleze, au, de asemenea, oferte variate din partea angajatorilor britanici. Salariile oferite sunt de cele mai multe ori sub formă de bonusuri din vânzările reuşite. Pe site-urile de joburi există şi oferte de angajare pentru ingineri sau IT-işti.

Românii care doresc să lucreze în Marea Britanie au nevoie de un permis de muncă înainte de a începe orice activitate, solicitat de regulă de către angajatorii care vor să le încheie contractele de muncă. Printre categoriile favorizate la obţinerea permisului sunt personalul „au pair”, lucrătorii din gospodării particulare, medicii, dentiştii, profesorii, asistentele medicale.

Salarii pentru români

Îngrijitori persoane vâstnice – 1.400-2.200 euro

Agenţi de vânzări – 1.800-3.500 euro

Bucătari – 1.300-2.200 euro

Ospătari – 1.200-1.500 euro

Asistenţi medicali – 1.900-3.100 euro

Bone – 800-1.000 euro

Casier McDonlads – 1.300-1.500 euro

Personal hotelier – 1.100-1.500 euro

  • salariile se plătesc în lire sterline

 

Un impediment: necunoaşterea limbii engleze

Foarte mulţi imigranţi din Marea Britanie, inclusiv români, nu ştiu să vorbească limba engleză. În cadrul unui material intitulat Cum poţi fi britanic fără să vorbeşti engleza?, BBC remarcă faptul că unul dintre cele mai mari grupuri de imigranţi este cel al românilor, estimat la 150.000 de persoane şi localizat în cea mai mare parte în nordul şi estul Londrei.

Petru Clej, un artist român care lucrează la Londra, povesteşte că în cadrul acestor „comunităţi stabile” este foarte posibil să locuieşti fără să cunoşti limba engleză:
Se stabilesc aici în grupuri. Sunt cartiere întregi pline de români. Au propriile magazine, propriile biserici, toate au televiziuni româneşti prin satelit şi lucrează împreună pe şantiere de construcţii. Am întâlnit români care sunt aici de zece ani şi nu vorbesc un cuvânt în engleză. După o vreme pleacă, deşi nu este un mod de existenţă extraordinar. Dacă au copii, aceştia merg la şcoală, învaţa engleză şi devin interpreţi pentru părinţii lor. Aşa că nu este întotdeauna stimulativ pentru ei să înveţe”.

Mai mult, există unele sectoare unde sunt furnizate de obicei servicii de traducere, cum ar fi sistemul judiciar, dar şi serviciile sociale şi medicale. Unii angajatori furnizează, de asemenea, servicii de traducere pentru ca personalul să îşi îndeplinească munca în mod corespunzător. Angajatorii din construcţii contractează de multe ori serviciile unui translator pentru că personalul să poată trece examenele necesare pentru a opera diverse echipamente. În zonele cu comunităţi mari de est-europeni, şcolile angajează asistenţi care pot vorbi unele limbi pentru a-i ajuta pe copiii care nu vorbesc engleza acasă.
Există şi păreri care atestă faptul că necunoaşterea limbii engleze în chiar Marea Britanie este un impediment major.Multe femei vin la mine acum, când soţii lor sunt plecaţi, iar ele sunt pe cont propriu şi le este greu să se exprime la medic sau dacă au vreo problemă acasă. Nu ştiu unde să se ducă. Întotdeauna le spun: de ce nu învăţaţi engleza. Personal, cred că dacă vii în această ţară, ar trebui să înveţi engleză. Cei care nu vorbesc engleza costă ţara o groază de bani, traducerile costă foarte mult. Şi dacă mergi la medic şi nu poţi spune ce este în neregulă cu tine, atunci ce aştepţi de la el?”, argumentează Sudarshan Abrol, profesoară.

Impactul negativ al imigraţiei nu se confirmă

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a ţinut un discurs privind imigraţia, la think-tank-ul de centru-dreapta „Policy Exchange”, în care a prezentat mai multe efecte negative ale imigraţiei asupra Marii Britanii. Cotidianul britanic „The Guardian” a examinat afirmaţiile, demontându-le pe rând.

Analiza „Migration Advisory Committee” (MAC), invocată de oficialul britanic, a constatat că, în general, luând în calcul toţi imigranţii pe întreaga durată pentru care au fost disponibile date, nu a existat nici un impact semnificativ statistic al imigraţiei asupra ocupării forţei de muncă: „Merită remarcat faptul că MAC a relevat că rezultatele sunt departe de a fi ferme, şi nesemnificative statistic”. „Pe dos” faţă de declaraţiile ministrului, MAC a concluzionat că „orice legătură între imigraţie şi locurile de muncă ale unor persoane de naţionalitate britanică nu poate fi dovedită drept cauzală”, notează publicaţia.

De altfel, majoritatea altor cercetări continuă să nu găsească nici un impact semnificativ statistic al imigraţiei asupra ocupării forţei de muncă din Marea Britanie. Aşa cum a remarcat şi Ian Preston, profesor de economie şi unul dintre cercetătorii de frunte în acest domeniu, „vizualizând totalitatea noilor dovezi, este dificil de constatat un caz empiric convingător privind efectele nocive pe termen lung ale imigraţiei asupra ocupării forţei de muncă de naţionalitate britanică”.

„Există dovezi că imigraţia pune o presiune descendentă asupra salariilor”, a mai afirmat ministrul May. Dar aceeaşi MAC a ajuns la concluzia că este rezonabil să se presupună că imigraţia are un impact redus sau inexistent asupra salariilor medii. Impactul asupra creşterii anuale a salariilor pe oră ale persoanelor care câştigă cel mai puţin a fost între 0,7-30 procente pe săptămână pentru un lucrător cu normă întreagă – apreciate drept „foarte modeste”. Aşadar, nici vorbă despre un „atac” al imigranţilor la veniturile britanicilor.

„Un domeniu în care putem fi siguri că imigraţia în masă are un efect este cel al locuinţelor. Peste o treime din toate cererile de noi locuinţe din Marea Britanie se datorează imigraţiei. Există dovezi că fără cererea cauzată de imigraţia în masă, preţurile locuinţelor ar putea fi cu 10% mai mici pe o perioadă de 20 de ani”, a mai afirmat May. Din nou, MAC a infirmat concluziile ministrului, constatând că estimările impactului imigraţiei asupra preţurilor la locuinţe au fost extrem de nesigure, mai mult, este posibil să fie mici.

Pentru românii care pleacă la muncă în Marea Britanie, situaţia nu este deloc uşoară. Deşi mulţi specialişti opinează că Regatul Unit are nevoie de lucrători străini, iar efectele negative ale migraţiei nu au fost susţinute cu argumente niciodată, ţara rămâne restrictivă pentru străinii care îşi caută un loc de muncă şi implicit un trai mai bun. De aici şi urmarea: românii care aleg Marea Britanie ca destinaţie de muncă au de luptat mai mult, de insistat mai mult, trebuie să se dovedească mai harnici, mai serioşi şi mai profesionişti. În plus, trebuie să demonstreze rezistenţă la stres, la efort, iniţiativă, ambiţie, perseverenţă şi un comportament social ireproşabil într-un climat de neîncredere care sporeşte cu fiecare zi. Date fiind aceste „ingrediente”, este limpede că românii care reuşesc după atâtea încercări în Marea Britanie pot fi consideraţi printre cei mai buni dintre cei mai buni.