19
November , 2018
Monday
Istoricul relaţiilor franco-germane este relevant pentru ce poate rezulta din percepţia corectă asupra meandrelor istoriei. ...
Continuăm publicarea articolelor dedicate ROMĂNIEI CULTURALE, a segmentului de scriitori excluşi din motive politice, din ...
Evoluţiile din ultimul timp din Republica Moldova l-au adus în centrul atenţiei generale pe fostul ...
Colonelul Alexandru Ioan Cuza ar fi putut să se considere un om norocos, în sensul ...
Discuţiile despre integrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen au început brusc, la mai bine ...
Voi începe editorialul cu o veche istorioară, urât mirositoare. Prin `45, la Bucureşti era animat ...
După 60 de ani de existenţă, Europa Unită a devenit, şi ea, o emblemă a ...
Anul 2012, fie el consultat după calendarul gregorian sau mayaş, va fi anul unei ...
Există şi în Marea Britanie români de excepţie, care intră în categoria elitelor. Conaţionalii cu ...
Tudor Arghezi reprezintă, pentru poezia, gazetăria şi literatura română intrarea în deplina modernitate. Originalitatea sa ...
Milan Petrović, născut la Belgrad, este un ziarist cunoscut atât în România cât mai cu ...
SUPLIMENT SPANIA

Un an dificil – 2013

Reporter: editura April - 2 - 2013

Editorial – Carol Roman

logo-niro-1Ne aflăm la editarea celui de-al patrulea număr al suplimentului revistei „Balcanii şi Europa” dedicat conaţionalilor noştri aflaţi la muncă în Spania. Ne-am făcut o datorie de onoare din a reliefa diferite aspecte din viaţa de zi cu zi a românilor, împlinirile şi rigorile excesive la care au fost supuşi uneori; de asemeni, am relatat despre activităţile unor asociaţii ale românilor de pe teritoriul spaniol – şi în primul rând ne referim la FEDROM – care se străduiesc să menţină etnicitatea compatrioţilor noştri, în acelaşi timp neuitând nici rolul deosebit pe care îl joacă biserica în această direcţie.

Se cunosc restricţiile impuse lucrătorilor români şi bulgari în diferite ţări europene, până la începutul anului 2014, când aceste măsuri îşi pierd valabilitatea. Numai că autorităţile spaniole au solicitat Comisiei Europene aprobarea prelungirii şi pentru anul 2013 a restricţiilor de pe piaţa muncii aplicate lucrătorilor români, iar executivul comunitar a aprobat cererea guvernului spaniol. Deci, restricţiile vor continua şi în anul 2013, ceea ce nu poate fi de bun augur şi amână accesul cetăţenilor români pe piaţa spaniolă a forţei de muncă.

E drept, există probleme foarte serioase în Spania, datorită crizei economice, resimţită atât de spanioli, cât şi de românii aflaţi în această ţară. Dar a interveni în vederea încălcării unui drept european stabilit nu poate fi benefic pentru cei ce doresc să trăiască şi să lucreze în Spania. Posibil ca această măsură să aibă efecte adiacente şi să afecteze şi forţa de muncă românească existentă deja în Spania.

Vom reveni asupra efectelor acestei decizii, într-un număr viitor al publicaţiei noastre.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult