19
November , 2018
Monday
Starea lumii este acum una de agitaţie, nelinişte şi tensiune. Un climat aparent deloc propice ...
Academia Română, cel mai înalt for de consacrare culturală şi ştiinţifică, a acordat revistei „Balcanii ...
În spatele violentelor acţiuni radicale islamiste care pun anatema pe musulmanii din Europa se află ...
Născut la Craiova, în 1871, după studiile efectuate în străinătate şi un stagiu în diplomaţie ...
La Bruxelles s-a parafat, sub egida UE, un acord de principiu de normalizare a relaţiilor ...
Anul 2011 a fost un an plin de tensiuni si dificultăţi pentru multe ţări din ...
Editorial Începând cu data de 1 ianuarie 2014 se intronează o libertate totală de migraţie şi ...
Asociaţiile şi fundaţiile înfiinţate de români în Franţa ţin legătura permanentă cu ţara natală, legând ...
Este de notorietate politica ambiguă a Budapestei. Primul ministru ungar Viktor Orban se are bine ...
Într-o actualitate în care şi cele mai serioase lucruri capătă abordări umoristice, este aproape firesc ...
Ca în fiecare an, în întreaga ţară s-a sărbătorit, pe 25 octombrie, Ziua Armatei. A ...
SUPLIMENT GBO

Alături de voi…

Reporter: editura June - 4 - 2013

Editorial

carol romanMulţi compatrioţi de-ai noştri şi-au luat soarta în propriile mâini şi au emigrat în diferite ţări europene. Alături de cei plecaţi, într-un număr considerabil, în Spania, Italia, Marea Britanie, se distinge un eşalon de emigranţi, de asemeni important, în nord-vestul european: în Germania, Belgia şi Olanda. În majoritatea cazurilor, aceştia fac cinste ţării din care provin, cei mai mulţi fiind bine pregătiţi profesional. E drept că uneori au de făcut faţă unor tratamente discriminatorii, pe care, însă se străduiesc să le depăşească prin eforturi proprii.

În această privinţă, cu toţii avem datoria de a sprijini procesul dobândirii unui statut demn de cetăţean al Uniunii Europene pentru toţi românii de peste graniţe. Ne referim şi la societatea civilă, care se alătură eforturilor direcţionate spre emigranţi, deoarece, adesea, aceasta se situează mai aproape de nevoile cetăţenilor români aflaţi la muncă în Europa.

Din aceste considerente, revista „Balcanii şi Europa”, din cadrul „Niro Investment Group”, iniţiază şi susţine, din îndemnul preşedintelui său, domnul Nicolae Dumitru, un ciclu de publicaţii-supliment dedicate compatrioţilor noştri ce lucrează în străinătate. Astfel că, începând cu numărul din luna iunie a.c., ne facem o datorie din a edita un supliment al revistei „Balcanii şi Europa” ce va aborda problematica românilor care lucrează în Germania, Belgia şi Olanda. Publicaţia noastră îşi propune să monitorizeze condiţiile de muncă şi de viaţă ale acestora, eventuale restricţii arbitare create Diasporei româneşti pe piaţa muncii şi să evidenţieze eforturile depuse de asociaţiile românilor din aceste ţări, reuşite şi neîmpliniri, modalităţile de a se integra, în condiţiile respectării legilor din cadrul ţării în care trăiesc.

Suntem alături de voi.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult