22
February , 2018
Thursday
Diplomat de carieră, profund ataşat valorilor cooperării internaţionale, ES d-na Huo Yuzhen, Ambasador al Chinei ...
Plata şomajului pentru a deschide o firmă Plata unică a şomajului pentru a vă deschide o ...
Personalități puternice, persoane cu o îndelungată carieră politică și cu expertiză profesională dovedită, femeile de ...
În ziua de 1 noiembrie 1922, Marea Adunarea Naţională a Turciei vota, cu o majoritate ...
Etnicii români din Serbia îşi unesc forţele pentru păstrarea nealterată a identităţii româneşti şi a ...
Cum a fost redesenată harta Europei În ziua de 14 mai 1968, un Bucureşti sărbătoresc ...
La aproape un secol de la izbucnirea primului război mondial şi la aproape un sfert ...
Motto: O carte de „preumblări în trecut” ce aminteşte că suntem o virgulă dintr-o frază fără de ...
De-a lungul timpului, statul sârb a dus o neîncetată politică de deznaţionalizare în legătură cu ...
În ultima vreme, aderarea la Spaţiul Schengen suscită dezbateri în opinia publică românească şi nu ...
SUPLIMENT GBO

Alături de voi…

Reporter: editura June - 4 - 2013

Editorial

carol romanMulţi compatrioţi de-ai noştri şi-au luat soarta în propriile mâini şi au emigrat în diferite ţări europene. Alături de cei plecaţi, într-un număr considerabil, în Spania, Italia, Marea Britanie, se distinge un eşalon de emigranţi, de asemeni important, în nord-vestul european: în Germania, Belgia şi Olanda. În majoritatea cazurilor, aceştia fac cinste ţării din care provin, cei mai mulţi fiind bine pregătiţi profesional. E drept că uneori au de făcut faţă unor tratamente discriminatorii, pe care, însă se străduiesc să le depăşească prin eforturi proprii.

În această privinţă, cu toţii avem datoria de a sprijini procesul dobândirii unui statut demn de cetăţean al Uniunii Europene pentru toţi românii de peste graniţe. Ne referim şi la societatea civilă, care se alătură eforturilor direcţionate spre emigranţi, deoarece, adesea, aceasta se situează mai aproape de nevoile cetăţenilor români aflaţi la muncă în Europa.

Din aceste considerente, revista „Balcanii şi Europa”, din cadrul „Niro Investment Group”, iniţiază şi susţine, din îndemnul preşedintelui său, domnul Nicolae Dumitru, un ciclu de publicaţii-supliment dedicate compatrioţilor noştri ce lucrează în străinătate. Astfel că, începând cu numărul din luna iunie a.c., ne facem o datorie din a edita un supliment al revistei „Balcanii şi Europa” ce va aborda problematica românilor care lucrează în Germania, Belgia şi Olanda. Publicaţia noastră îşi propune să monitorizeze condiţiile de muncă şi de viaţă ale acestora, eventuale restricţii arbitare create Diasporei româneşti pe piaţa muncii şi să evidenţieze eforturile depuse de asociaţiile românilor din aceste ţări, reuşite şi neîmpliniri, modalităţile de a se integra, în condiţiile respectării legilor din cadrul ţării în care trăiesc.

Suntem alături de voi.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult