24
February , 2018
Saturday
Fiecare naţiune are repere fundamentale care îi definesc locul în spaţiu şi timp. Oricât de ...
Poate că este bine să avertizăm: un mare pericol ar urma să se abată asupra ...
Românii de astăzi au Ziua Naţională la 1 Decembrie. Meteorologic, o zi nu prea potrivită ...
Om politic inteligent şi realist, înzestrat cu supleţe şi abilitate, Gheorghe Tătărăscu a avut cea ...
Un caz flagrant de discriminare Muncitorii români sunt plătiţi şi cu de trei ori mai puţin ...
Interviurile noastre la sfârsit de an   Interviu cu E.S domnul Teodor MeleȘcanu, Ministru al Afacerilor Externe - ...
Sfinţirea primei biserici din Leeds [caption id="attachment_4070" align="alignleft" width="300"] Biserica romaneasca din Leeds[/caption] Luna septembrie a.c. a ...
ne declară dl. Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, în cadrul interviului special acordat revistei ...
Ceea ce nu se cunoaşte despre renumitul sociolog român, acad. Dimitrie Gusti Academia Română – laborator ...
declară dl. Bogdan Stanoevici, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni În cadrul unei prime întâlniri a ...
SUPLIMENT SPANIA

CUVINTE DE APRECIERE

Reporter: editura July - 31 - 2013

Românii care muncesc în Spania îşi aduc o contribuţie recunoscută la progresul statului spaniol, fiind o comunitate activă, cu certe calităţi profesionale, preocupată de o cât mai bună integrare. Indiferent unde îşi desfăşoară activitatea, compatrioţii noştri sunt apreciaţi pentru calităţile lor de profesionişti şi de cetăţeni europeni, fapt atestat de numeroasele declaraţii apreciative ale unui număr mare de oficialităţi.

titus-corlatean„În marea ei majoritate, comunitatea românească din Spania este bine integrată, activă, apreciată de autorităţi şi de cetăţenii spanioli, cu un aport cert la economia spaniolă. De altfel, comunitatea românească este prima comunitate străină ca număr de cotizanţi la asigurările sociale. Este un lucru important, pentru că asta dovedeşte o bună integrare şi respect faţă de legislaţia, regulile şi instituţiile din statul spaniol”

(Titus Corlăţean, ministrul român al Afacerilor Externe)


Garcia-MargalloRomânia şi Spania se simt foarte legate datorită comunităţii românilor din Peninsulă, care sunt perfect integrate în societatea spaniolă, au o imagine excelentă în rândul autorităţilor şi cetăţenilor spanioli, aducându-şi contribuţia certă, în ultimii ani, la economia spaniolă”

(Jose Manuel Garcia Margallo, ministru de Externe al Spaniei)

 
 


torresRomânii au făcut treabă foarte bună aici şi cred că pe viitor vor fi la fel de importanţi. Sunt mai ales tineri, 60% au mai puţin de 45 de ani, şi au venit când populaţia spaniolă avea nevoie de tineri. Sunt formaţi, s-au integrat perfect, convieţuiesc în licee şi şcoli, sunt o comunitate care şi-a demonstrat capacitatea de adaptare, de integrare şi, în special, capacitatea de muncă. Este o comunitate care are un grad ridicat de formare”. (Carlos Izquierdo Torres, adjunctul consilierului pentru afaceri sociale din cadrul executivul regional al Comunităţii Madrid)

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult