18
September , 2018
Tuesday
Colonelul Alexandru Ioan Cuza ar fi putut să se considere un om norocos, în sensul ...
TAKE IONESCU (2) Reputatul om politic de odinioară a creat, în ianuarie 1908, Partidul Conservator-Democrat, care ...
Porţi deschise pentru specialişti În ultimul deceniu, penuria de forţă de muncă – în special calificată ...
Nu cu mult timp în urmă, Eurozona era un club exclusivist în care mai toate ...
Stimate domnule Cristian Gaţu, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
Membră a Baroului din Valencia Andreea Rusu lucrează la un birou de avocatură spaniol. După nouă ...
[singlepic id=590 w=150 h=220 ]
● Eugen Tomac (secretar de stat, Departamentul pentru românii de pretutindeni, din cadrul Guvernului ...
Cea de-a doua ediţie a Galei de premiere a unor personalităţi care s-au implicat în ...
Dacă în urmă cu 10 ani destinaţiile preferate vizau ţările din sudul Europei, cum ar ...
Un gând frumos pentru Mona Muscă În urmă cu două decenii, doamna Mona Muscă devenise una ...
Cu emoţii şi regret am aflat că Ştefan Andrei, acest bun prieten de pe vremuri, ...
SUPLIMENT SPANIA

Îndemn

Reporter: editura July - 31 - 2013

Editorial

logo-niro-1Pe măsură ce timpul trece se constată că în viaţa emigranţilor români din diferte ţări europene, apar probleme tot mai dificile. În cazul de faţă, ne referim la conaţionalii noştri aflaţi la muncă în Spania. Se cunoaşte că această ţară parcurge o etapă grea din punct de vedere al dezvoltării economice şi a asigurării de locuri de muncă, atât pentru spanioli, cât şi pentru emigranţii ce sălăşluiesc pe aceste meleaguri. În mod cert, 2013 – este un an dificil.

În scrisori sosite la redacţie îşi face tot mai mult loc ideea că a venit timpul, pentru mulţi conaţionali de-ai noştri, să se întoarcă acasă, la famiile lăsate, adesea, în condiţii deosebit de grele. Pentru mulţi, aceasta ar fi o şansă, dacă ar fi bine înţeleasă. Ne referim mai întâi la posibiltatea pe care ar putea s-o afle cei întorşi în ţară şi care, cu mult-puţinul pe care l-au strâns, şi-ar croi un nou destin. Desigur că o dată cu creşterea acestui fenomen şi autorităţile statului nostru se vor sensibiliza şi vor încerca să adopte măsuri ocrotitoare, de sprijin şi de susţinere a celor reîntorşi acasă.

Nu înseamnă ca emigraţia românească din Spania nu va continua să existe. Nu mulţi sunt încă decişi să se întoarcă acasă, deoarece de bine – de rău, îşi mai pot duce traiul. Şi acestora ne adresăm cu convingerea că-şi vor respecta obligaţiile şi, de asemeni, vor menţine legătura cu ţara.

Preluând chemarea „Hai acasă!”, lansată de Liga Studenţilor din Străinătate (LSRS) care se adresează studenților și absolvenților români cu experiență academică internațională, care au studiat în străinătate, de a stabili oportunităţi profesionale şi cariere în România, acredităm această idee cu valoare generală şi care i-ar avea în vedere pe toţi cei ce muncesc în Spania, indiferent de meserie, ocupaţie sau responsabilitate.

Deci, HAI ACASĂ!

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult