28
June , 2017
Wednesday
Editorial Anul 2014 a debutat cu o revenire la reglementările iniţiale ale Uniunii Europene privitoare la ...
Încă de la începuturile sale, revista „Balcanii şi Europa”, care apărea, în anul 2000, sub ...
Primul ministru Dacian Cioloș a declarat că România va pierde din fondurile europene alocate de ...
Crearea unui stat supus legii şi reamenajarea juridică a regiunii au fost unele din ...
Andrea Riccardi, ministru italian pentru Cooperare internaţională şi integrare, le-a mulţumit românilor din Peninsulă pentru ...
  Într-o atmosferă de sărbătoare, în incinta unuia dintre reperele spiritualității românești, Ateneul Român, a avut ...
De-a lungul deceniilor, s-au scris multe cu privire la pacea ruso-turcă din 1812, care consacra ...
La început de martie 1990, la câteva zile după războiul civil purtat pe străzile Bucureştiului ...
Continuăm publicarea articolelor dedicate ROMĂNIEI CULTURALE, a segmentului de scriitori excluşi din motive politice, din ...
Stimate domnule Milan Petrovici, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
Cum de îşi găsesc, totuşi, românii locuri de muncă în Italia, în pofida şomajului ridicat ...
În luna septembrie a acestui an va avea loc o nouă ediţie, cea de-a treia, ...
Sintagma „butoiul cu pulbere ”, prin care Balcanii erau etichetaţi ori de câte ori se ...
SUPLIMENT ANGLIA

Cuvinte de apreciere

Reporter: editura October - 15 - 2013
  • Românii care sunt în Regatul Unit muncesc din greu, îşi plătesc taxele şi sunt apreciaţi de angajatorii lor” (David Cameron, primul ministru al Marii Britanii)
  • Recunoaştem şi preţuim contribuţia zecilor de mii de români care lucrează în Marea Britanie, în construcţii, sistemul medical sau agricultură” (David Lidington, ministrul britanic de stat pentru Europa).
  • Rezultatele obţinute în operaţiunile comune româno-britanice de combatere a infracţionalităţii sunt apreciate de autorităţile din România şi Marea Britanie: Modelul de colaborare existent între structurile de poliţie din cele două ţări poate fi considerat un exemplu de bune practici şi pentru alte state” Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti
  • Marea Britanie a fost un susţinător al aderării României la Uniunea Europeană. Prim-ministrul Tony Blair chiar a militat pentru aderarea României la UE. Dacă vă uitaţi la cifrele adevărate, sunt între 120.000 şi 140.000 de români care trăiesc acum în Regatul Unit. Marea parte a românilor care au vrut să vină în Marea Britanie au făcut-o deja. Regatul Unit nu este prima alegere a românilor. Ei preferă să meargă în Italia, Spania, Portugalia sau Franţa, unde limba şi cultură sunt mult mai apropiate de ceea ce sunt obişnuiţi. În jur de 70 la sută dintre românii de aici au între 18 şi 34 de ani şi toţi lucrează. Sigur că sunt unii români care primesc ajutoare, dar un mare procent sunt aici ca să muncească. Muncesc, plătesc taxe. Şi în mod sigur, nu iau slujbele britanicilor – acesta este un alt mit” (Nicolae Raţiu, om de afaceri britanic – fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu)

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult