22
September , 2017
Friday
Sărbătorile de iarnă au un farmec şi o bogăţie aparte în Balcani, dată fiind diversitatea ...
declară domnul Iulian Fota, consilier prezidenţial - Se împlinesc zece ani de când România face parte ...
Numărul precedent al revistei publica scrisoarea d-lui Vasile Stanislav, român din Valea Timocului, care se ...
Prăbuşirea comunismului în Europa de Est ar fi trebuit să fie urmată de retrocedările averilor ...
Spania a decis să extindă asupra imigranţilor ilegali o măsură pe care o aplica până ...
declară d-na Lucia Varga, ministru delegat pentru Ape şi Păduri Doamnă ministru, aţi făcut, la nivel ...
- Regăsirea de sine - [caption id="attachment_5308" align="alignleft" width="300"] Gheorghe Sincai[/caption] Pentru istoria românilor, momentul Şcolii Ardelene ...
Spre deosebire de anul politic, anul cultural 2012 nu a fost unul cu multe evenimente ...
Anul electoral 2014 poate fi considerat unul al premierelor. Pe lângă primele alegeri europarlamentare de ...
– evoluţie într-un an al crizelor la nivel internaţional - Dl. Teodor Baconschi, ministrul român al ...
Deși s-ar putea să ni se replice că “țara arde și baba se piaptănă” în ...
Majoritatea asociaţiilor româneşti sunt instalate în regiunea pariziană, fiind de dată relativ recentă (cea mai ...
SUPLIMENT ANGLIA

Cuvinte de apreciere

Reporter: editura October - 15 - 2013
  • Românii care sunt în Regatul Unit muncesc din greu, îşi plătesc taxele şi sunt apreciaţi de angajatorii lor” (David Cameron, primul ministru al Marii Britanii)
  • Recunoaştem şi preţuim contribuţia zecilor de mii de români care lucrează în Marea Britanie, în construcţii, sistemul medical sau agricultură” (David Lidington, ministrul britanic de stat pentru Europa).
  • Rezultatele obţinute în operaţiunile comune româno-britanice de combatere a infracţionalităţii sunt apreciate de autorităţile din România şi Marea Britanie: Modelul de colaborare existent între structurile de poliţie din cele două ţări poate fi considerat un exemplu de bune practici şi pentru alte state” Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti
  • Marea Britanie a fost un susţinător al aderării României la Uniunea Europeană. Prim-ministrul Tony Blair chiar a militat pentru aderarea României la UE. Dacă vă uitaţi la cifrele adevărate, sunt între 120.000 şi 140.000 de români care trăiesc acum în Regatul Unit. Marea parte a românilor care au vrut să vină în Marea Britanie au făcut-o deja. Regatul Unit nu este prima alegere a românilor. Ei preferă să meargă în Italia, Spania, Portugalia sau Franţa, unde limba şi cultură sunt mult mai apropiate de ceea ce sunt obişnuiţi. În jur de 70 la sută dintre românii de aici au între 18 şi 34 de ani şi toţi lucrează. Sigur că sunt unii români care primesc ajutoare, dar un mare procent sunt aici ca să muncească. Muncesc, plătesc taxe. Şi în mod sigur, nu iau slujbele britanicilor – acesta este un alt mit” (Nicolae Raţiu, om de afaceri britanic – fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu)

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult