25
June , 2017
Sunday
Fără nici o umbră de îndoială, Alexandru Averescu, general al Armatei Române, apoi Mareşal onorific, ...
Consulatul General al R. P. Chineze din Constanţa a dobândit un nou sediu, în care ...
Permisele de muncă Cetăţenii români în United Kingdom nu au drept de muncă automat. Pentru a ...
Prin intermediul publicației noastre au ajuns mesaje de la importante personalități în comunitӑțile românești din ...
Există, probabil, clipe astrale ale popoarelor, când apar pe lume generaţii de oameni dotaţi ...
declară ES Valdis Zatlers, preşedintele Letoniei, în cadrul interviului acordat în exclusivitate revistei noastre Cu ocazia recentei ...
Pildele lui Esop datează din secolul VI î.d. Hr., în schimb viaţa fabulistului a fost ...
Un posibil portret al omului politic Marian Lupu În ultimul timp, societatea civilă din Republica Moldova ...
La 15 ianuarie 1850, la Ipoteşti (sau la Botoşani), se năştea cel de-al şaptelea copil ...
Vlăstar al unei vechi şi vestite familii de lăutari şi muzicieni care au jucat un ...
Spania a solicitat Comisiei Europene aprobarea prelungirii restricţiilor de pe piaţa muncii aplicate lucrătorilor români ...
Editorial Începând cu data de 1 ianuarie 2014 se intronează o libertate totală de migraţie şi ...
Doi ani i-au trebuit lui Apolodor din Damasc să ridice celebrul pod peste Dunăre care ...
SUPLIMENT ANGLIA

În curând, liberalizarea pieţei muncii

Reporter: editura October - 15 - 2013

Editorial

Începând cu data de 1 ianuarie 2014 se intronează o libertate totală de migraţie şi a lucrătorilor din România şi Bulgaria în statele comunitare. Această măsură va fi bine primită şi va reglementa dispoziţii temporare ce limitau accesul liber pe pieţele ţărilor UE. De altfel, toate rapoartele Comisiei Europene arată că imigraţia est-europeană spre vest, acolo unde a avut loc, a fost urmată de efecte pozitive pentru ţările care au acceptat această forţă de muncă. Compatrioţii noştri şi-au adus o certă contribuţie la prosperitatea unor ţări în care profesionalismul, seriozitatea, competenţele se află la loc de cinste. Românii şi-au demonstrat valoarea în toate domeniile, iar angajatorii continuă să-i solicite.

Este o realitate pe care nu o pot contesta statisticile anti-imigraţie din Marea Britanie, uşor demontabile, datorate în primul rând alarmismului neargumentat al unei părţi a mass-media britanice. Românii pun umărul la sporirea competitivităţii uneia dintre cele mai dezvoltate economii ale lumii, făcând, în acelaşi timp, cinste ţării din care provin. Ei reuşesc, adesea, în pofida greutăţilor pe care le întâmpină, având de partea lor cunoştinţe temeinice, putere de muncă, rezistenţă la condiţii grele, chiar la discriminare. În acest context, liberalizarea pieţei muncii este de fapt o veste bună şi pentru societatea britanică!

Salutând această deschidere, revista Balcanii şi Europa”, prin suplimentele dedicate românilor din afara graniţelor ţării, va continua să susţină eforturile imigranţilor români din Marea Britanie de a se integra într-o lume cu norme europene, neuitându-i, în acelaşi timp, pe cei rămaşi acasă, inclusiv o parte din sufletul lor.

Carol Roman


La realizarea articolelor s-au folosit şi surse din mass-media scrise si audio- vizuale, româneşti şi britanice.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult