20
August , 2017
Sunday
[caption id="attachment_4555" align="alignleft" width="300"] La Biblioteca „Mihail Sadoveanu”- Bucureşti, a avut loc lansarea cărţii Debut ...
Mulţi muncitori români şi bulgari care ajung în Germania, Olanda sau Belgia sunt obligaţi să ...
Cei ce au crezut că intrând în Uniunea Europeană vom nimeri într-un Eden, s-au înşelat ...
În prezent, americancele conduc bombardiere, norvegienele submarine, belgienele devin geniste, iar canadiencele activează în trupe ...
Starea lumii este acum una de agitaţie, nelinişte şi tensiune. Un climat aparent deloc propice ...
În ultimele secole, majoritatea economiștilor au căzut de acord că libertatea comerțului este un lucru ...
Pildele lui Esop datează din secolul VI î.d. Hr., în schimb viaţa fabulistului a fost ...
Stimate domnule Bogdan Lucian Aurescu, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei ...
În ziua în care naţionala feminină de handbal a României a urcat pe mult răvnitul ...
Urmărind cu consecvenţă obiectivul de a reprezenta o voce implicată în problematica europeană şi internaţională, ...
Rata natalităţii scăzută din Europa, cuplată cu numărul imigranţilor, care creşte foarte repede, va schimba ...
Personalități puternice, persoane cu o îndelungată carieră politică și cu expertiză profesională dovedită, femeile de ...
Ca urmare a solicitărilor noastre, am primit următoarea prezentare a activităţilor desfăşurate de Federaţia Asociaţiilor ...
Din piaţa centrală a Chişinăului pleacă din oră în oră microbuze către Tiraspol şi Bender, ...
SUPLIMENT ANGLIA

Alături de comunitatea românească

Reporter: editura February - 8 - 2014

Împliniri la parohia „Buna Vestire”

biserica-croydonRomânii care trăiesc şi muncesc în sudul Londrei beneficiază, de aproape un an, de un nou lăcaş de cult. Este vorba despre parohia „Buna Vestire”, din Croydon. Păstorită de preotul paroh Ioan Fodor, comunitatea românească din zonă a simţit biserica alături în tot acest timp.

Părintele Fodor slujeşte de 29 de ani şi a venit ca preot în Anglia în august 2007, când a preluat parohia din Poole, Dorset. A fost preotul românilor din Dorset pentru trei ani, apoi a preluat parohia din Sud, la Caterham. „Biserica românească din Sud are ca bază parohia din Poole. Sunt foarte mulţi credincioşi care ne-au urmat la Caterham şi acum în Croydon”, povesteşte preotul, care a reuşit să coaguleze spiritul românesc în jurul proiectelor bisericii: „În Caterham, am avut realizări, conferinţe telologice, la care au participat, ca invitaţi, preoţi şi profesori universitari de seamă. Tot acolo am început un festival al copiilor, de poezie şi rugăciune românească”.

Parohia colaborează cu o Asociaţie ce se ocupă de protecţia persoanelor abuzate domestic, fiind implicată, împreună cu alte asociaţii, şi într-un proiect de şcoală de week-end pentru copiii români din sud. „Aproximativ 20 de copii vor avea bucuria de a învăţa limba engleză, franceză, limba şi literatura română, cât şi învăţătură de credinţă ortodoxă”, povesteşte părintele Fodor.

Prima aniversare a Bisericii din Croydon îşi mai poate trece la capitolul realizări participarea credincioşilor români la Parada din Croydon, desfăşurată în toamna anului trecut. A fost o ocazie pentru comunitatea românească să etaleze portul popular, cântecul şi dansul naţional în capitala britanică.

 

Pelerinaj la Locurile Sfinte

pelerinaj„Parohia Ortodoxă Română a Tuturor Sfinţilor şi a Sfântului Arhidiacon Ştefan” din Cardiff organizează pentru comunitatea românească un pelerinaj la Locurile Sfinte, în perioada 10-17 martie 2014. Programul anunţat este unul deosebit: se va merge pe paşii Mântuitorului în ordine cronologică, cu vizitarea unui mare număr de monumente care se constituie în repere pentru întreaga creştinătate.

Preotul însoţitor va fi părintele Mihai Novacovschi, de la parohia „Sfântul Apostol Andrei”, din Birmingham.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult