17
September , 2018
Monday
Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe, ...
Ascensiunea femeilor în toate domeniile vieţii sociale, economice şi politice a încetat de mult să ...
Ideea unei forţe armate comune a blocului comunitar suscită din nou o vie polemică, statele ...
Urmărind cu consecvenţă obiectivul de a reprezenta o voce implicată în problematica europeană şi internaţională, ...
Voi începe editorialul cu o veche istorioară, urât mirositoare. Prin `45, la Bucureşti era animat ...
Grupul de la Vişegrad, compus din Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia, pornea în 1991 de ...
În zorii apariţiei revistei „Balcanii”, prin anii de început ai secolului XX, echipei redacţionale li ...
Universitatea „Ordu” din Turcia a găzduit reuniunea de constituire a Asociaţiei Universităţilor din zona Mării ...
Revista „Balcanii şi Europa” nr. 73/2007 consemna desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană, eveniment care ...
Cultura după 1989 Schimbarea regimului politic în România, din decembrie 1989, nu s-a petrecut peste noapte ...
Românii de astăzi au Ziua Naţională la 1 Decembrie. Meteorologic, o zi nu prea potrivită ...
Tu trebuie să te adaptezi la regulile ţării gazdă, nu cei din jur la regulile ...
SUPLIMENT ANGLIA

Cuvinte de apreciere

Reporter: editura February - 8 - 2014

  • Imigranţii din UE au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, spre deosebire de britanici. Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară” (Lord Davis of Oldham, membru al Camerei superioare a Parlamentului britanic)
  • Sunt de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii. Suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie 2014” (Earl Attlee, oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne)
  • Lucrătorii migranţi sunt, în majoritate, înalt calificaţi, aducând cu ei cunoştinţe şi experienţă de care economia londoneză are mare nevoie acum pentru a continua să crească în viitor. Guvernul a permis ca polemica referitoare la români şi bulgari să devină prea politizată, când, în realitate, lărgirea bazei de recrutare de forţă de muncă va întări economia noastră” (Colin Stanbridge, Director Executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie din Londra)
  • Toţi cei pe care îi cunosc şi care au lucrat cu un român sau au angajat unul au fost încântaţi de atitudine, de calitatea muncii şi de preţ” (Rupert Wolfe-Murray, editorialist „Huffington Post”)
  • Imigranţii est-europeni ne fac economia mai mare, reducând datoria noastră ca proporţie din PIB” („The Economist”).
  • Cei din Marea Britanie care se uită în jur văd imigranţi, majoritatea din Europa de Est, muncind cu perseverenţă în spitale, în spălătorii auto sau în ferme, ca instalatori, constructori şi în multe cămine. Aproape toţi fac joburile pe care contemporanii lor britanici ar putea să le ocupe dacă ar alege să o facă, dar pe care fie le dispreţuiesc, fie au devenit nepotriviţi pentru ele” (Sir Max Hastings, istoric şi jurnalist)
Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult