24
September , 2017
Sunday
Există şi în Spania români care au reuşit să-şi croiască un destin admirabil, făcând cinste ...
[caption id="attachment_4353" align="alignleft" width="300"] Lucrările Summitului China - Europa Centrală şi de Est[/caption] Summitul China - ...
Statele europene „invitate” să cedeze din suveranitate în schimbul pachetelor financiare salvatoare sunt tot mai ...
Aducerea Dunării la cel mai mare potenţial posibil, transformarea ei într-o cale de transport ecologică ...
Legislaţie instabilă, viitor incert Toţi cetăţenii rezidenţi în Spania sunt obligaţi să declare dacă au bunuri ...
Evenimentele derulate după summitul de la Vilnius, de la sfârşitul anului trecut, şi până în ...
Prima iniţiativă majoră care a reunit numeroase organizaţii naţionale şi europene pentru rezolvarea problemelor unei ...
La peste două decenii de existenţă, piaţa unică europeană a adus, neîndoielnic, creştere economică cetăţenilor ...
În preajma trecerii în cel de-al 15-lea an al existenţei revistei „Balcanii şi Europa”, au ...
În cadrul acestui „Sezon” vor avea loc peste 300 de evenimente culturale, a fost principalul ...
Stimate domnule Milan Petrovici, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
CULTURĂ Fiecare toamnă literară ne aduce întotdeauna o surpriză şi o dezamăgire - Premiul Nobel pentru ...
SUPLIMENT FRANTA

Pe drumul normalităţii…

Reporter: editura March - 26 - 2014

Editorial

carol romanAnul 2014 a debutat cu o revenire la reglementările iniţiale ale Uniunii Europene privitoare la regimul imigraţiilor: au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie a lucrătorilor din România şi Bulgaria. Nu ni s-a făcut vreo favoare. Potrivit legislaţiei europene, toţi cetăţenii care fac parte din Uniunea Europeană au libertatea de a circula pe întreg teritoriul Uniunii. Aceasta înseamnă că orice limitări ori restrângeri ale dreptului de a circula liber, de a munci, de a se bucura de drepturi au fost abrogate. După cum arată realitatea, toate exagerările presei populiste – adesea având nuanţe excesiv naţionaliste – s-au dovedit a fi false. În Franţa, la început de an au sosit zeci de noi imigranţi, răsturnând astfel pronosticurile exagerate referitoare la o invazie de români şi bulgari.

Pe drept, Comisia Europeană a luat atitudine fermă împotriva oricăror restricţionări ale liberei circulaţii ori ale dreptului de a munci în ţări europene, cu începere din axest an. A fost reafirmat principiul potrivit căreia libertatea de circulaţie a fost şi este una dintre pietrele de hotar ale procesului de integrare europeană şi ale pieţei interne din UE. Este dreptul cel mai apreciat de europeni, având în vedere că 14 milioane dintre ei studiază, muncesc sau îşi trăiesc viaţa de după pensionare într-un alt stat membru. În fapt, libertatea de circulaţie este dreptul cel mai mult asociat de către populaţie conceptului de cetăţenie europeană. În realitate, studiile au arătat în mod repetat beneficiile pe care le are libertatea de circulaţie a lucrătorilor pentru economiile ţărilor-gazdă.

Un îndemn din partea publicaţiei noastre: românii aflaţi în Franţa să ţină seama de toate normativele legislaţiei franceze, valabile pentru toţi cetăţenii săi şi ai Uniunii Europene.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult