28
June , 2017
Wednesday
Comisia Europeană a aprobat suma de 320 milioane de euro pentru proiectul spitalelor regionale care ...
declară domnul Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene Ce măsuri aveţi în vedere pentru fluidizarea sistemului de ...
- ne declară dl. Kelemen Hunor, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, în cadrul interviului special ...
Harnicii muncitori agricoli aduc belşug prin recolte performante pe ogoarele spaniole. Din păcate printre aceştia ...
În 2012 se împlinesc 200 de ani de când teritoriul dintre Prut şi Nistru ...
Obiceiul de a părăsi marile aglomerări urbane pe timp de caniculă este, probabil, la fel ...
Până recent, moneda euro părea destinată să se extindă în întreaga Europă. Acest lucru ...
La începutul anului curent, adresându-se unui public calificat la “Naţional Press Club”, din Washington, doamna ...
Se pare că în anumite cercuri ziaristice s-a ivit o întrebare: de ce numai cei ...
La noi, de mai multă vreme s-a instaurat o obişnuinţă nefastă: orice ar face un ...
Numeroşi britanici nu văd cu ochi buni impactul imigraţiei asupra societăţii şi economiei în ultimul ...
În urma aşa-numitei păci de la Bucureşti, din mai 1812, teritoriul şi populaţia dintre ...
Potrivit datelor oficiale, se estimează că 116.000 de români ar fi ajuns în Germania numai ...
SUPLIMENT FRANTA

Pe drumul normalităţii…

Reporter: editura March - 26 - 2014

Editorial

carol romanAnul 2014 a debutat cu o revenire la reglementările iniţiale ale Uniunii Europene privitoare la regimul imigraţiilor: au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie a lucrătorilor din România şi Bulgaria. Nu ni s-a făcut vreo favoare. Potrivit legislaţiei europene, toţi cetăţenii care fac parte din Uniunea Europeană au libertatea de a circula pe întreg teritoriul Uniunii. Aceasta înseamnă că orice limitări ori restrângeri ale dreptului de a circula liber, de a munci, de a se bucura de drepturi au fost abrogate. După cum arată realitatea, toate exagerările presei populiste – adesea având nuanţe excesiv naţionaliste – s-au dovedit a fi false. În Franţa, la început de an au sosit zeci de noi imigranţi, răsturnând astfel pronosticurile exagerate referitoare la o invazie de români şi bulgari.

Pe drept, Comisia Europeană a luat atitudine fermă împotriva oricăror restricţionări ale liberei circulaţii ori ale dreptului de a munci în ţări europene, cu începere din axest an. A fost reafirmat principiul potrivit căreia libertatea de circulaţie a fost şi este una dintre pietrele de hotar ale procesului de integrare europeană şi ale pieţei interne din UE. Este dreptul cel mai apreciat de europeni, având în vedere că 14 milioane dintre ei studiază, muncesc sau îşi trăiesc viaţa de după pensionare într-un alt stat membru. În fapt, libertatea de circulaţie este dreptul cel mai mult asociat de către populaţie conceptului de cetăţenie europeană. În realitate, studiile au arătat în mod repetat beneficiile pe care le are libertatea de circulaţie a lucrătorilor pentru economiile ţărilor-gazdă.

Un îndemn din partea publicaţiei noastre: românii aflaţi în Franţa să ţină seama de toate normativele legislaţiei franceze, valabile pentru toţi cetăţenii săi şi ai Uniunii Europene.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult