17
June , 2018
Sunday
Uniţi în faţa vitregiei vremurilor Parte a Ucrainei, oficial în număr total de peste 450.000 de ...
Primul impuls pe care l-am încercat scriind titlul acestui articol a fost să exclam că ...
Pe tot parcursul verii 2015, manifestările culturale din România au atras artişti din toate colţurile ...
Nick Clegg, vicepremier al Marii Britanii „Imigranţii europeni au avut prin taxe o contribuţie netă la ...
interviu special acordat de ES dl. Ljupco Arsovski, ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Macedonia ...
Klaus Iohannis, președinte al României, la întâlnirea cu diaspora română din Franța „Românii dau valoare Europei ...
Cine dictează politica Uniunii Europene? Cititori ai revistei noastre, provenind din diferite zone, dar mai cu ...
La 11 septembrie 2001, peste 3.000 de americani îşi pierdeau viaţa în urma atacurilor teroriste ...
Ultimul Summit UE din anul 2015 încheia un an de provocări majore, cu care se ...
Statele Unite şi Franţa, două mari centre ale lumii occidentale, una – superputere absolută, cealaltă – prin excelenţă redutabil ...
ne declară ES Marek Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti Experţii europeni consideră că Polonia reprezintă ...
S-a schimbat cardul verde! Începând cu data de 1 iulie 2014, cei care lucrează în Marea ...
Fraţii de peste Prut Controversele identitare din Republica Moldova sunt cunoscute, ele având perioade de acutizare ...
-Limite de viteză pentru Acordul comercial de liber schimb UE-SUA- Vom avea un Acord comercial şi ...
SUPLIMENT FRANTA

Pe drumul normalităţii…

Reporter: editura March - 26 - 2014

Editorial

carol romanAnul 2014 a debutat cu o revenire la reglementările iniţiale ale Uniunii Europene privitoare la regimul imigraţiilor: au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie a lucrătorilor din România şi Bulgaria. Nu ni s-a făcut vreo favoare. Potrivit legislaţiei europene, toţi cetăţenii care fac parte din Uniunea Europeană au libertatea de a circula pe întreg teritoriul Uniunii. Aceasta înseamnă că orice limitări ori restrângeri ale dreptului de a circula liber, de a munci, de a se bucura de drepturi au fost abrogate. După cum arată realitatea, toate exagerările presei populiste – adesea având nuanţe excesiv naţionaliste – s-au dovedit a fi false. În Franţa, la început de an au sosit zeci de noi imigranţi, răsturnând astfel pronosticurile exagerate referitoare la o invazie de români şi bulgari.

Pe drept, Comisia Europeană a luat atitudine fermă împotriva oricăror restricţionări ale liberei circulaţii ori ale dreptului de a munci în ţări europene, cu începere din axest an. A fost reafirmat principiul potrivit căreia libertatea de circulaţie a fost şi este una dintre pietrele de hotar ale procesului de integrare europeană şi ale pieţei interne din UE. Este dreptul cel mai apreciat de europeni, având în vedere că 14 milioane dintre ei studiază, muncesc sau îşi trăiesc viaţa de după pensionare într-un alt stat membru. În fapt, libertatea de circulaţie este dreptul cel mai mult asociat de către populaţie conceptului de cetăţenie europeană. În realitate, studiile au arătat în mod repetat beneficiile pe care le are libertatea de circulaţie a lucrătorilor pentru economiile ţărilor-gazdă.

Un îndemn din partea publicaţiei noastre: românii aflaţi în Franţa să ţină seama de toate normativele legislaţiei franceze, valabile pentru toţi cetăţenii săi şi ai Uniunii Europene.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult