25
June , 2017
Sunday
TAKE IONESCU (2) Reputatul om politic de odinioară a creat, în ianuarie 1908, Partidul Conservator-Democrat, care ...
Mă adresez revistei “Balcanii şi Europa”, pe al cărei frontispiciu atârnă cuvintele “publicaţie de consemnări ...
- Balcanii de Vest încă aşteaptă - Procesul de extindere a Uniunii Europene datează de la ...
Una dintre problemele cele mai acute aflate în prim-planul dezbaterii europene este cea reprezentată de ...
[caption id="attachment_4427" align="alignleft" width="300"] Cehoslovacia în anii comunismului.[/caption] La sfârşitul anului trecut s-au împlinit două decenii ...
Pe tot parcursul verii 2015, manifestările culturale din România au atras artişti din toate colţurile ...
Mai ieri-alaltăieri, un ziarist britanic, ars de dorinţa de a afla cum o mai duc ...
Mai mult decât o „diasporă economică” Au românii din Spania o imagine bună? Au reuşit, în ...
Un autocar plin cu oameni veniţi din Spania a oprit în faţa unei firme de ...
Cineva se întreabă dacă n-am putea spune că globalizarea este un fel de cosmopolitism al ...
Fiecare naţiune are repere fundamentale care îi definesc locul în spaţiu şi timp. Oricât de ...
ne declară E.S. domnul Ljupco Arsovski, Ambasador al Republicii Macedonia în România Au trecut patru ani de ...
În ziua în care naţionala feminină de handbal a României a urcat pe mult răvnitul ...
SUPLIMENT SPANIA

Drepturi depline

Reporter: editura May - 18 - 2014

Editorial

carol romanOdată cu anul 2014 au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie a lucrătorilor din România şi Bulgaria. În fapt, au fost restabilite drepturi comune tuturor cetăţenilor care fac parte din Uniunea Europeană. Au fost abrogate orice limitări ori restrângeri ale liberei circulaţii, ale dreptului de a munci şi de a se bucura de tratament egal.

Imigraţia românească din Spania, cea mai numeroasă din Europa, a înţeles în continuare să-şi facă datoria, să muncească cu responsabilitate, să câştige atât mijloace materiale pentru membrii ei şi, de asemeni, prin muncă sârguincioasă, să demonstreze că românii sunt, mai presus de orice, oameni capabili, harnici, pe care te poţi baza. Însăşi structura economică a Spaniei, de mai mulţi ani, a fost sprijinită şi de aportul muncitorilor şi intelectualilor noştri, care, ori de câte ori au fost preţuiţi, au ştiut să răspundă exigenţelor.

O mărturie a acestor strădanii ale imigranţilor români din Spania o aducem şi prin câteva aprecieri, pe care le şi publicăm în ultima pagină a suplimentului nostru. Nu întâmplător, José Manuel García-Margallo – ministru de Externe al Regatului Spaniei – afirma că imigraţia românească este foartă importantă şi are un aport semnificativ la bunăstarea generală şi, de asemeni, Estanislao de Grandes Pascual – Ambasador al Regatului Spaniei în România – arăta că românii noştri s-au integrat foarte bine şi contribuie la progresul Spaniei.

Şi nu puţine sunt cazurile când imigranţii români întorşi acasă îşi remodelează viaţa şi încearcă să valorifice rodul strădaniilor lor din străinătate.

Un îndemn din partea publicaţiei „Români peste hotare” editat de Niro Investment Group: românii aflaţi în Spania să ţină seama în continuare de toate normativele legislaţiei ţării în care lucrează, valabile pentru toţi cetăţenii săi şi ai Uniunii Europene.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult