20
August , 2017
Sunday
Numărul precedent al revistei publica scrisoarea d-lui Vasile Stanislav, român din Valea Timocului, care se ...
De bună seamă, în ultimul sfert de secol s-au spus şi s-au scris multe despre ...
Stimate domnule Cristian Gaţu, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
Corespondenţă specială din Chişinău La aproape o lună de la momentul istoric al semnării de către ...
Că americanii muncesc de se rup, toată lumea o ştie. Că românii lenevesc de se ...
Revista „Balcanii şi Europa” nr. 73/2007 consemna desemnarea Sibiului drept Capitală Culturală Europeană, eveniment care ...
[caption id="attachment_3880" align="alignleft" width="300"] Baza militară de la Deveselu, pe care va fi amplasat scutul ...
România este „acasă” Specialist renumit în medicină, plecat din ţară în urmă cu peste 40 de ...
Mulţi se întreabă de ce în societăţile occidentale – de pildă, în Germania -ordinea civică ...
Cea de-a doua ediţie a Galei de premiere a unor personalităţi care s-au implicat în ...
Românii sunt şi ei înscrişi pe harta migraţiei universale, de la est la vest, cam ...
Sfinţirea primei biserici din Leeds [caption id="attachment_4070" align="alignleft" width="300"] Biserica romaneasca din Leeds[/caption] Luna septembrie a.c. a ...
Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, ...
-Au deschis un restaurant de elită în Bucureşti- Românii care pleacă la muncă în străinătate visează ...
SUPLIMENT SPANIA

Drepturi depline

Reporter: editura May - 18 - 2014

Editorial

carol romanOdată cu anul 2014 au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie a lucrătorilor din România şi Bulgaria. În fapt, au fost restabilite drepturi comune tuturor cetăţenilor care fac parte din Uniunea Europeană. Au fost abrogate orice limitări ori restrângeri ale liberei circulaţii, ale dreptului de a munci şi de a se bucura de tratament egal.

Imigraţia românească din Spania, cea mai numeroasă din Europa, a înţeles în continuare să-şi facă datoria, să muncească cu responsabilitate, să câştige atât mijloace materiale pentru membrii ei şi, de asemeni, prin muncă sârguincioasă, să demonstreze că românii sunt, mai presus de orice, oameni capabili, harnici, pe care te poţi baza. Însăşi structura economică a Spaniei, de mai mulţi ani, a fost sprijinită şi de aportul muncitorilor şi intelectualilor noştri, care, ori de câte ori au fost preţuiţi, au ştiut să răspundă exigenţelor.

O mărturie a acestor strădanii ale imigranţilor români din Spania o aducem şi prin câteva aprecieri, pe care le şi publicăm în ultima pagină a suplimentului nostru. Nu întâmplător, José Manuel García-Margallo – ministru de Externe al Regatului Spaniei – afirma că imigraţia românească este foartă importantă şi are un aport semnificativ la bunăstarea generală şi, de asemeni, Estanislao de Grandes Pascual – Ambasador al Regatului Spaniei în România – arăta că românii noştri s-au integrat foarte bine şi contribuie la progresul Spaniei.

Şi nu puţine sunt cazurile când imigranţii români întorşi acasă îşi remodelează viaţa şi încearcă să valorifice rodul strădaniilor lor din străinătate.

Un îndemn din partea publicaţiei „Români peste hotare” editat de Niro Investment Group: românii aflaţi în Spania să ţină seama în continuare de toate normativele legislaţiei ţării în care lucrează, valabile pentru toţi cetăţenii săi şi ai Uniunii Europene.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult