2
July , 2018
Monday
În ultimele secole, majoritatea economiștilor au căzut de acord că libertatea comerțului este un lucru ...
Editorial [caption id="attachment_1427" align="alignleft" width="244"] Carol Roman[/caption] Publicaţia noastră „Români peste hotare” revine de data aceasta cu ...
E bună migraţia românilor sau nu? Verdictul pluteşte, încă, în incertitidine, dar sigur este că ...
Găsirea unui job într-o piaţă cu 25 de milioane de şomeri, cât înregistrează statele membre ...
Evoluţiile din ultimul timp din Republica Moldova l-au adus în centrul atenţiei generale pe fostul ...
Harnicii muncitori agricoli aduc belşug prin recolte performante pe ogoarele spaniole. Din păcate printre aceştia ...
Statele Unite şi Franţa, două mari centre ale lumii occidentale, una – superputere absolută, cealaltă – prin excelenţă redutabil ...
Editorial Începând cu data de 1 ianuarie 2014 se intronează o libertate totală de migraţie şi ...
Personalitate multiplă, ziarist, om de televiziune, caricaturist şi, înainte de toate, om de spirit, Octavian ...
În ultimul timp, Republica Moldova se bucură de un interes cu totul special din partea ...
În timp ce pe stadioanele României şi în marile pieţe ale capitalei başii boxelor duduie ...
Cei aproximativ trei milioane de români plecaţi în ultimii zece ani la muncă în Europa ...
Dacă în 1994 românii nici nu făceau parte din topul celor mai numeroase zece comunităţi ...
ne declară E.S domnul Ömür ŞÖLENDIL, Ambasadorul Republicii Turcia la București - Relaţiile bilaterale dintre ...
SUPLIMENT SPANIA

Drepturi depline

Reporter: editura May - 18 - 2014

Editorial

carol romanOdată cu anul 2014 au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de circulaţie a lucrătorilor din România şi Bulgaria. În fapt, au fost restabilite drepturi comune tuturor cetăţenilor care fac parte din Uniunea Europeană. Au fost abrogate orice limitări ori restrângeri ale liberei circulaţii, ale dreptului de a munci şi de a se bucura de tratament egal.

Imigraţia românească din Spania, cea mai numeroasă din Europa, a înţeles în continuare să-şi facă datoria, să muncească cu responsabilitate, să câştige atât mijloace materiale pentru membrii ei şi, de asemeni, prin muncă sârguincioasă, să demonstreze că românii sunt, mai presus de orice, oameni capabili, harnici, pe care te poţi baza. Însăşi structura economică a Spaniei, de mai mulţi ani, a fost sprijinită şi de aportul muncitorilor şi intelectualilor noştri, care, ori de câte ori au fost preţuiţi, au ştiut să răspundă exigenţelor.

O mărturie a acestor strădanii ale imigranţilor români din Spania o aducem şi prin câteva aprecieri, pe care le şi publicăm în ultima pagină a suplimentului nostru. Nu întâmplător, José Manuel García-Margallo – ministru de Externe al Regatului Spaniei – afirma că imigraţia românească este foartă importantă şi are un aport semnificativ la bunăstarea generală şi, de asemeni, Estanislao de Grandes Pascual – Ambasador al Regatului Spaniei în România – arăta că românii noştri s-au integrat foarte bine şi contribuie la progresul Spaniei.

Şi nu puţine sunt cazurile când imigranţii români întorşi acasă îşi remodelează viaţa şi încearcă să valorifice rodul strădaniilor lor din străinătate.

Un îndemn din partea publicaţiei „Români peste hotare” editat de Niro Investment Group: românii aflaţi în Spania să ţină seama în continuare de toate normativele legislaţiei ţării în care lucrează, valabile pentru toţi cetăţenii săi şi ai Uniunii Europene.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult