16
November , 2018
Friday
…a reprezentat linia de demarcaţie politică, ideologică şi militară între Uniunea Sovietică şi statele sale ...
Capitală de facto a Angliei, ca şi a Regatului Unit al Marii Britanii şi al ...
Primul deceniu al independenței de stat autoproclamate în Kosovo, fostă provincie autonomă a fostei Republici ...
Evenimente comentate de reputaţi analişti Dintre personalitățile vieții internaționale din anii celui de-al Doilea Război Mondial, ...
Ediţia de faţă a monumentalei crestomaţii avându-l ca subiect pe Nicolae Titulescu, apărută la Editura ...
Când doi sunt în dispută, al treilea, „binevoitor”, se iveşte. Cam aşa ar putea fi ...
- Balcanii de Vest încă aşteaptă - Procesul de extindere a Uniunii Europene datează de la ...
Cu respectul cuvenit vom constata că principele Nicolae, în vârstă de 27 de ani, nou ...
Fraţii de peste Prut Controversele identitare din Republica Moldova sunt cunoscute, ele având perioade de acutizare ...
Autorizaţie de muncă Pentru a munci în Franţa, se impune o autorizaţie de muncă eliberată de ...
Anotimpul torid s-a azvârlit cu putere asupra majorităţii ţărilor europene. Temperaturi nemaiîntâlnite de zeci de ...
SUPLIMENT SPANIA

declară dl. Bogdan Stanoevici, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni

Intalnire cu mediul asociativ din SpaniaÎn cadrul unei prime întâlniri a mediului asociativ românesc din regiunile Castilla-La Mancha şi Valencia, dl. Bogdan Stanoevici, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, a punctat câteva repere importante ale prezenţei şi contribuţiei compatrioţilor noştri la progresul Spaniei: „Îmi exprim mulţumirea pentru că românii care vin şi lucrează aici participă la viaţa economică şi socială a «cetăţii», sunt implicaţi, contează şi ajută la dezvoltarea societăţii locale”.

Evenimentul, al cărui obiectiv a fost consolidarea mediului asociativ şi identificarea unor posibile modele de organizare într-o abordare de tip reţea între asociaţiile româneşti din Spania, a oferit o platformă de dezbatere în cadrul căreia reprezentanţii comunităţii au prezentat problemele cu care se confruntă. S-a convenit asupra necesităţii eficientizării relaţiilor parteneriale dintre asociaţii. În acest context, oficialul român a avut întrevederi cu primarul oraşului Cuenca, Juan Ávila şi primarul oraşului Toledo, Emiliano García-Page Sánchez, abordând teme de interes pentru comunitatea românească din Spania. S-a evidenţiat, de asemenea, rolul pe care aceasta îl poate îndeplini în procesul de consolidare al relaţiilor dintre cele două state. Printre proiectele considerate prioritare se numără cele legate de şcoală, de accesul copiilor la limba română. „Am constatat că foarte mulţi copii care se întorc cu părinţii în ţară au probleme în adaptarea la şcoala românească. Este primordial să cunoşti limba ţării în care trăieşti, dar nu trebuie să o uiţi pe a ta”, explică Bogdan Stanoevici.

Ministrul s-a întâlnit şi cu Preasfinţia Sa Episcopul Timotei, cu care a discutat despre rolul Bisericii în procesul de coagulare a comunităţilor româneşti, în special în cazul comunităţilor numeroase precum cea din Spania.


Multe analize şi studii derulate printre românii din Spania arată un aspect comun mai tuturor comunităţilor: dorinţa compatrioţilor noştri de a se putea întoarce într-o zi acasă. 

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult