20
August , 2017
Sunday
Mai mulţi cititori ne-au adresat scrisori în care se referă la dezbaterea care premerge revizuirea ...
  Respectabila doamnă Merkel a străbătut un an plin de istorice fapte, apreciate mai cu seamă ...
Articol scris de E.S. doamna Huo Yuzhen, Ambasador al R.P.Chineze în România, la solicitarea revistei ...
În contextul crizei financiare europene, extremismul balcanic constituie atât o cauză, cât şi o consecinţă ...
Nicolae Iorga a fost una din cele mai remarcabile personalităţi ale ştiinţei şi culturii româneşti ...
Sfidând stereotipuri Departe de publicitatea negativă britanică şi de acţiunile de intimidare a imigranţilor din est, ...
Românii care muncesc în străinătate fac cinste ţării din care provin, în majoritatea cazurilor, în ...
Puterea erodează. O demonstrează fluctuaţiile încrederii şi popularităţii de care se bucură (sau nu…) liderii ...
La început de an, ne permitem ca editorialul nostru să se refere la o seamă ...
Armata imigranţilor din construcţii În jur de un milion de muncitori au venit în Marea Britanie, ...
Editorial De câtva timp, a început să se vorbească, din nou, despre apartenenţa partidelor la diferite ...
Migranții economici care se revarsă astăzi în valuri spre Europa sunt oameni care caută condițiile de ...
Permisele de muncă Cetăţenii români în United Kingdom nu au drept de muncă automat. Pentru a ...
Acum, după trecerea unei perioade destul de scurte de la desfăşurarea Festivalului Internaţional „George Enescu” ...
SUPLIMENT ANGLIA

„A venit momentul să ofer ceva în schimb României”

Reporter: editura August - 13 - 2014

Milionarul Paul Lister: „A venit momentul să ofer ceva în schimb României”

ListerMoştenitorul unui imperiu al lemnului şi mobilei, britanicul Paul Lister, a renunţat de mai mulţi ani la fostul stil de viaţă, atenţia sa îndreptându-se spre România, unde a hotărât să investească în protecţia mediului, după ce o parte din averea sa a venit de pe urma exploatării resurselor de lemn ale ţării noastre: „Aproximativ 50% din averea tatălui meu şi implicit a mea a fost generată de resursele de lemn existente în România şi în celelalte ţări din Europa de Est, pe vremea comunismului. Acum cred că a venit momentul să ofer ceva la schimb. Sunt de părere că atunci când o companie exploatează o zonă, ar trebui să lase ceva în urmă”.

Una dintre modalităţile prin care Paul Lister contribuie la protejarea pădurilor şi a bogăţiilor naturale ale României este trilogia „Wild Carpathia”, serie de documentare care spun lumii întregi povestea ţării noastre, punând accent pe unicitatea, frumuseţea, bogăţia naturală şi culturală a Munţilor Apuseni şi a pădurilor seculare din Transilvania, a Deltei Dunării, şi a oamenilor şi tradiţiilor din Maramureş şi Bucovina. „Aproape că am făcut din asta misiunea vieţii mele, pentru că trei sferturi din timpul meu îl dedic României, protejării pădurilor de aici şi promovării unor măsuri durabile. De asemenea, cunoscând mai bine România în ultimii ani şi văzând ce reputaţie au românii în Marea Britanie, am zis că este cazul să schimb această percepţie greşită“, adaugă milionarul britanic.

Pe lângă promovarea României şi a potenţialului său ecoturistic, Lister a cumpărat şi a obţinut drepturile de management pentru aproape 100.000 de hectare de teren între Sibiu şi Piatra Craiului. În această zonă, în colaborare cu autorităţile locale şi organizaţii neguvernamentale, cei implicaţi vor implementa un plan de management care presupune luarea unor decizii responsabile şi durabile cu privire la gestionarea resurselor.

O altă idee pe care Lister vrea să o pună în aplicare în România este crearea unui fond cu bani proveniţi de la companiile multinaţionale care activează pe piaţa din ţara noastră, tot în folosul responsabiltăţii sociale şi al mediului.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult