28
June , 2017
Wednesday
Înţelesul noţiunii de Europa, ca realitate geopolitică, adică spaţiu al planetei de mare dinamism şi ...
Numeroşi ani, în paginile revistei noastre am publicat în mai multe numere magistrala lucrare a ...
Este o condiţie pe deplin acceptată faptul că imaginea unei ţări asigură un climat internaţional ...
După 1989, scăpați de dictatură, am ales calea libertății. Încet-încet, am liberalizat regimul, care a ...
TAKE IONESCU (2) Reputatul om politic de odinioară a creat, în ianuarie 1908, Partidul Conservator-Democrat, care ...
Solidaritate cu cei în suferință de pe urma zăpezilor devastatoare Printre marile companii din ţara ...
În anul 2002, Biblioteca din Shanghai a iniţiat, cu sprijin guvernamental, Programul „Window of Shanghai”, ...
Biblioteca balcanică ● O voce a romanităţii balcanice - ( Nr. 161 – ianuarie-februarie) ● Cronica timpurilor ...
„Imigranţii români ajută o societate îmbătrânită” Românii din Spania formează una dintre cele mai numeroase comunităţi ...
Presate de conjuncturi internaționale grave, mai multe state europene au fost nevoite să-și evacueze tezaure ...
Republica Moldova se pregăteşte să încheie anul 2014 cu performanţe de excepţie în privinţa parcursului ...
Sală plină până la refuz. Publicul, după ce a plătit cash bilete destul de scumpe, ...
Migranţi calificaţi Conform celui mai recent studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Germania a ...
SUPLIMENT ANGLIA

Antiimigraţie… preelectorală

Reporter: editura August - 13 - 2014
Ministrul Theresa May, opozant deschis al liberei circulaţii

Ministrul Theresa May, opozant deschis al liberei circulaţii

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, anunţă adoptarea unei noi linii dure de către guvernul de la Londra în problema imigraţiei provenite din statele Uniunii Europene. Oficialul se referă la revizuirea radicală a regulilor privind libertatea de circulaţie şi restricţionarea imigraţiei din noile state ale UE până când economia acestora va ajunge la acelaşi nivel cu cea a Marii Britanii. Această măsură poate fi considerată discriminatorie, întrucât aplicarea ei ar însemna că imigranţii proveniţi din ţări dezvoltate ar avea acces liber în Marea Britanie, în timp ce imigranţii veniţi din state mai sărace ar fi supuşi restricţiilor. De asemenea, Executivul lucrează la elaborarea unor măsuri pentru reducerea stimulentelor ce atrag în Marea Britanie imigranţii din UE. Aceste măsuri vin în completarea unora anterioare – imigranţii din toate ţările care vor sosi pe teritoriul Marii Britanii pentru a-şi găsi un loc de muncă vor trebui să aştepte trei luni înainte să poată avea acces la asistenţă socială pentru copiii lor, o perioadă similară de aşteptare pentru a putea accesa ajutorul de şomaj, sancţiuni pentru cei care nu cunosc limba engleză şi, de asemeni, retragerea accesului automat la servicii de traducere pentru solicitanţii de asistenţă. O altă măsură este creşterea pragului veniturilor pe care trebuie să le câştige imigranţii până la nivelul la care încep să plătească asigurarea naţională – în creştere de la 149 lire sterline pe săptămână în perioada 2013-2014 la 153 de lire în 2014-2015. Orice imigrant care câştigă sub acest prag se va confrunta cu o evaluare a muncii depuse, cu scopul de a se vedea dacă aceasta a fost reală şi eficientă pentru a primi statutul de lucrător”.

În condiţiile în care mediul economic britanic se bazează pe imigraţie, iar englezii obişnuiţi nu-i resping nici pe departe pe lucrătorii din est care plătesc taxe şi muncesc serios, specialiştii şi mass-media consideră că aceste reguli intervin în contextul diviziunilor interne din cadrul taberei conservatoare asupra modului în care trebuie răspuns victoriei formaţiunii UKIP la recentele alegeri europene.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult