18
June , 2018
Monday
Pe data de 8 mai 2017 s-au împlinit 45 de ani de la inaugurarea Muzeului ...
Însemnări de Ion Brad În ziua de 23 mai, în Aula mare, membrii Academiei Române şi ...
Deși nu făceau parte dintre marile puteri militare implicate în cel de-Al Doilea Război Mondial, ...
Instantanee din Grecia Deşi atât de aproape geografic, Grecia apare pe lista călătoriilor în străinătate târziu, ...
[caption id="attachment_4465" align="alignleft" width="300"] Iuliu Maniu[/caption] Iuliu Maniu a fost unul din cei mai de seamă ...
Niro Investement Group, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu experienţă ...
Editorial Românii care muncesc în Franţa fac cinste ţării din care provin. Foarte mulţi dintre ei ...
Stimată doamnă Paula Seling, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
În zeci de scrisori primite la redacție se ridică câteva întrebări principale: De ce a trebuit ...
La ordinea zilei europene se află dificilele probleme ale redresării parcursului comunitar, în contextul evoluţiei ...
Stimate domnule Bogdan Lucian Aurescu, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei ...
Cinci dintre cei şase eurodeputaţi români, care în ultimii doi ani şi jumătate au ...
Articol scris de E.S. doamna Huo Yuzhen, Ambasador al R.P.Chineze în România, la solicitarea revistei ...
Opera lui Mihail Sadoveanu este un fenomen. Un fenomen artistic, de conştiinţă naţională, mitic. ...
SUPLIMENT ANGLIA

Antiimigraţie… preelectorală

Reporter: editura August - 13 - 2014
Ministrul Theresa May, opozant deschis al liberei circulaţii

Ministrul Theresa May, opozant deschis al liberei circulaţii

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, anunţă adoptarea unei noi linii dure de către guvernul de la Londra în problema imigraţiei provenite din statele Uniunii Europene. Oficialul se referă la revizuirea radicală a regulilor privind libertatea de circulaţie şi restricţionarea imigraţiei din noile state ale UE până când economia acestora va ajunge la acelaşi nivel cu cea a Marii Britanii. Această măsură poate fi considerată discriminatorie, întrucât aplicarea ei ar însemna că imigranţii proveniţi din ţări dezvoltate ar avea acces liber în Marea Britanie, în timp ce imigranţii veniţi din state mai sărace ar fi supuşi restricţiilor. De asemenea, Executivul lucrează la elaborarea unor măsuri pentru reducerea stimulentelor ce atrag în Marea Britanie imigranţii din UE. Aceste măsuri vin în completarea unora anterioare – imigranţii din toate ţările care vor sosi pe teritoriul Marii Britanii pentru a-şi găsi un loc de muncă vor trebui să aştepte trei luni înainte să poată avea acces la asistenţă socială pentru copiii lor, o perioadă similară de aşteptare pentru a putea accesa ajutorul de şomaj, sancţiuni pentru cei care nu cunosc limba engleză şi, de asemeni, retragerea accesului automat la servicii de traducere pentru solicitanţii de asistenţă. O altă măsură este creşterea pragului veniturilor pe care trebuie să le câştige imigranţii până la nivelul la care încep să plătească asigurarea naţională – în creştere de la 149 lire sterline pe săptămână în perioada 2013-2014 la 153 de lire în 2014-2015. Orice imigrant care câştigă sub acest prag se va confrunta cu o evaluare a muncii depuse, cu scopul de a se vedea dacă aceasta a fost reală şi eficientă pentru a primi statutul de lucrător”.

În condiţiile în care mediul economic britanic se bazează pe imigraţie, iar englezii obişnuiţi nu-i resping nici pe departe pe lucrătorii din est care plătesc taxe şi muncesc serios, specialiştii şi mass-media consideră că aceste reguli intervin în contextul diviziunilor interne din cadrul taberei conservatoare asupra modului în care trebuie răspuns victoriei formaţiunii UKIP la recentele alegeri europene.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult