30
June , 2018
Saturday
- Un parcurs cu numeroase modificări, restructurări şi ajustări - Cetăţenii Europei se întreabă tot mai ...
Avansul spre putere al femeilor nu poate fi oprit, iar primul deceniu al mileniului trei ...
Deși nu făceau parte dintre marile puteri militare implicate în cel de-Al Doilea Război Mondial, ...
O privire de ansamblu asupra strategiei Rusiei pentru zona Balcanilor este de natură să reflecte ...
- declară domnul Damian Drăghici, europarlamentar român - Se cunoaşte că, în ultimii ani, aţi preferat ...
- Preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Români din Spania (FEDROM) Dl. Miguel Fonda-Ştefănescu este preşedintele unei ...
Aderarea la Spaţiul Schengen preocupă diplomaţia bulgară în cel mai înalt grad. Stau mărturie ultimele ...
Dacă mergi la Paris, la Londra sau Moscova, pe bulevarde îi vei întâlni, imortalizaţi în ...
RAI - Subvenţie pentru şomerii cu vârsta peste 45 de ani RAI (Renta Activa de Inserción) ...
Drumuri spre Europa... Legislaţia ucraineană se schimbă, încet, încet, ducând la efecte în plan local care ...
De câtva timp, agenda politicii naţionale este ocupată mai mult cu teme „la zi” cum ...
Aflăm că în patruzeci şi cinci de state americane „scrisul de mână” începe să fie ...
Luiza Popa Talentat reprezentant al noii generaţii de ziarişti. A publicat în revistă articole bine documentate.   Ştefan ...
Puternica şi originala personalitate politică a lui Armand Călinescu s-a manifestat cu deosebire în ultimul ...
SUPLIMENT GBO2

Peste 270.000 de români se află la muncă în Germania la începutul anului 2015. Conaţionalii noştri sunt oameni calificaţi şi serioşi, aşa după cum afirmă chiar Andrea Nahles, ministrul german al Muncii. Oficialul consideră că românii care muncesc în Germania contribuie la stabilizarea pieţei muncii din această ţară: Am observat că în Germania există un număr de muncitori din România care sunt foarte bine integraţi pe piaţa muncii de acolo şi în societatea germană. Doresc să reconfirm acest aspect. Sigur că există în Germania o serie întreagă de probleme demografice, fapt pentru care ne bucurăm de prezenţa forţei de muncă din România. Cred că libera circulaţie a forţei de muncă în Europa este exact ce ne-am dorit”.

1

Lucrătorii români sunt apreciaţi şi căutaţi de firmele din nord-vestul european

Statisticile confirmă spusele oficialului german. Piaţa muncii din Germania caută în România lucrători şi specialişti cu înalte competenţe profesionale, cum ar fi electricieni care să aibă calificarea profesională încheiată, experienţă profesională în domeniul industrial, abilitatea de a interpreta planuri şi scheme electrice şi disponibilitate imediată. Sunt apreciaţi, totodată, lucrătorii din domeniul hotelier-gastronomic – bucătari, ospătari, cameriste, personal în industria gastronomiei de sistem, persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană, fiind de asemeni angajaţi în Germania chiar şi poştaşi din România.

Aceleaşi înalte coordonate profesionale sunt cerute şi de angajatorii din Olanda şi Belgia, care încadrează din România ingineri (de proces, de proiect, mecanici şi construcţii), specialişti în tehnologia informaţiei, personal calificat în construcţii şi, aşa cum se întâmplă de mai mulţi ani şi în cazul Germaniei, cadre medicale în număr semnificativ, în special pentru clinicile private.

2Toate aceste realităţi ale pieţei muncii din cele trei state îi atestă pe românii care pleacă să muncească în economii extrem de competitive cum sunt ale Germaniei, Belgiei şi Olandei ca pe profesionişti pe care angajatorii din vest se pot baza. Ba chiar, în multe cazuri, patronii îi preferă pe compatrioţii noştri migranţi în detrimentul personalului din propriile ţări, date fiind calităţile lor profesionale.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult