28
July , 2017
Friday
„Românii reprezintă cea mai importantă comunitate de străini din Spania. Adevărul este că sunt perfect ...
„Este o companie care a înţeles că beneficiile economice nu reprezintă nimic dacă nu sunt ...
Destinul politic al României a fost marcat dramatic de un interval de exact cinci ani ...
La 10 aprilie 1839, la Sigmaringen, se năștea Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig, al doilea ...
Cu emoţii şi regret am aflat că Ştefan Andrei, acest bun prieten de pe vremuri, ...
- ne declară E.S domnul Sami Shiba, Ambasadorul Republicii Albania la Bucureşti -Am dori să ...
An de an, cel puţin două milioane de persoane vizitează Parisul, care este şi azi ...
Şcoala Parohială de la Roquetas de Mar Parohia Ortodoxă Română din Roquetas de Mar, Spania, a ...
Votul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după 43 de ani de apartenenţă la ...
Atunci când România a fost admisă în Uniunea Europeană, după numeroase eforturi și oarecari restrângeri ...
Din când în când, asemenea unui vulcan noroios de la Pâclele, pseudo-problema autonomiei, de orice ...
Cea de-a 49-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la München, desfăşurată la începutul lunii ...
Nu cred că este o pură coincidenţă faptul că pe fondul tensiunii declarate dintre Iran ...
Spania a încetat de ceva timp să mai fie un El Dorado pentru români. Recesiunea, ...
SUPLIMENT GBO2

Personalităţi recunoscute

Reporter: editura February - 12 - 2015
Dorin Perie

Dorin Perie

Conf. dr. Dorin Perie este profesor de limba şi cultura română la Catedra de Limbi Romanice a Universităţii din Amsterdam.

A studiat şi istorie la Universitatea din Groningen şi astăzi este renumit pentru studiile sale. Interesul său pentru istoria socio-economică s-a concretizat în studii est-europene care au culminat cu o teză despre liberalism ca doctrină politică în istoria României, susţinută la Universitatea din Amsterdam.

Studiile sale au fost puncte de pornire pentru lucrări care au abordat domeniul drepturilor omului, precum şi educaţia în limba maternă. Este co-autor al lucrării „Români în Olanda”, apărută în 2011.

Raluca Marin Perianu

Raluca Marin Perianu

Dr. ing. Raluca Marin-Perianu era, în 2009, autoarea celei mai bune teze de doctorat din Olanda. Lucrarea sa, intitulată „Wireless Sensor Networks în Motion”, a fost premiată pentru contribuţia semnificativă în dezvoltarea tehnologiei informaţiei şi telecomunicaţiilor. Astăzi este doctor inginer şi co-fondator al companiei „Inertia Technology”.

Raluca Marin-Perianu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, a studiat la Paris şi ulterior a urmat studiile doctorale la Universitatea Twente, din Olanda. A lucrat câţiva ani în industria IT românească.

Codrin Timu

Codrin Timu

Codrin Timu, fost şef de promoţie la un prestigios liceu din Iaşi, a absolvit apoi Dreptul în acelaşi oraş şi a plecat în Germania. În prezent lucrează ca asistent juridic la o firmă din Konstanz şi continuă să studieze.

Născut în Iaşi, a studiat la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”. Prima dată a vizitat Germania în cadrul unui program numit „Eurocamp”, un fel de tabără internaţională, ce reunea elevi din aproximativ 21 de ţări, din toate părţile lumii. „Am dat examenul pentru Zertifikat Deutsch B1 în clasa a XI-a. Mai târziu, în timpul facultăţii, am fost plecat în Germania cu programul european ERASMUS, am făcut practică la firma de avocatură STARK, în Konstanz, unde lucrez şi în prezent”, povesteşte Codrin.

Tânărul îşi continuă studiile printr-un „Master of Laws” la Universitatea din Konstanz, program care este o condiţie pentru admiterea la studii de doctorat în cadrul aceleiaşi universităţi. În plus, îşi doreşte ca pe viitor, în cadrul unor studii universitare de doctorat, să realizeze o comparaţie completă a celor două sisteme de Drept penal (român şi german).

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult