18
September , 2018
Tuesday
Noul volum intitulat „În balansul vremurilor”, apărut la Editura „Balcanii şi Europa” la început de ...
Spectrul şomajului Spania i-a atras ca un magnet, ani la rând, pe cei mai în putere ...
La 1 ianuarie 2014 se împlinesc 10 ani de când, alături de alte şase state ...
Separarea familiilor prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate şi încredinţarea copiilor rudelor sau prietenilor ...
Interviurile noastre la sfârsit de an   Interviu cu domnul Bela Dan Krizbai, Vicepreședinte al Institutului Cultural ...
interviu acordat de dl. Valentin Mocanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi ...
În dinamica relațiilor dintre statele Uniunii Europene, organizarea ședințelor comune de guvern este o ...
Muzeul Naţional al Ţăranului Român nu este un lăcaş expozitiv obişnuit de etnografie, ci unul ...
În partea a doua a acestui an, 2015, un foarte vechi obiectiv al politicii culturale ...
Demult de tot, povestea spune că... a existat în armata austro-ungară a împăratului Franz Joseph, ...
Editorial [caption id="attachment_1427" align="alignleft" width="244"] Carol Roman[/caption] Publicaţia noastră „Români peste hotare” revine de data aceasta cu ...
Epoca de tranziţie pe care o parcurgem de la un regim „vechi” la unul „nou” ...
SUPLIMENT 20EDITII

Academia Română, cel mai înalt for de consacrare culturală și științifică, a acordat revistei „Balcanii și Europa” Diploma „Distincția Culturală”, în linia premierii creativității performanței românești în diferite domenii ale vieții economice, sociale și culturale.

Diploma

Președintele Academiei Române a menționat în mod special interesul acordat de publicația premiată românilor din diaspora, prin susținerea doleanțelor lor de integrare și participarea activă la edificiul economic-social din țările în care trăiesc.

DSCN6923

Distincţia conferită revistei „Balcanii şi Europa” a fost înmânată de acad. Ionel-Valentin Vlad, PreședinteleAcademiei Române în sesiune solemnă a Adunării Generale a Academiei. Referindu-se la revista noastră, președintele înaltului for a apreciat reuşitele publicistice de-a lungul celor 15 ani de existenţă- iniţiativele, articolele de analiză, diferitele contribuţii ale unor eminente personalităţi din ţară şi de peste hotare, precum şi interesul acordat românilor din diaspora.

??????????

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult