28
June , 2018
Thursday
După 1989, scăpați de dictatură, am ales calea libertății. Încet-încet, am liberalizat regimul, care a ...
În urmă cu 5 ani o nouă editură, “Balcanii şi Europa” din cadrul NIRO Investment ...
Demontarea unei gogoriţe [caption id="attachment_4411" align="alignleft" width="300"] Unde este „invazia”?...[/caption] Un mit populist. Cei care sunt de ...
- declară domnul Ambasador George Cristian Maior, Directorul Serviciului Român de Informaţii Anul 2012 a fost un ...
Accesul femeilor din România la vârful politicii pare să arate semne mai bune decât în ...
Că americanii muncesc de se rup, toată lumea o ştie. Că românii lenevesc de se ...
Dacă 2011 a fost anul revoltelor arabe şi al indignaţilor de tot felul, un ...
Compania „NIRO Investment Group” a devenit un sponsor eficient a unor importante acţiuni pe plan ...
Cu prilejul înmânării Premiilor revistei „Balcanii şi Europa” 2012, laureaţii, preponderent personalităţi din sfera politicului, ...
Consiliere şi servicii pentru cetăţenii români din Germania Firmele româneşti specializate de consultanţă pun la dispoziţia ...
Piața muncii Ce trebuie să știm pentru a lucra legal Ei au reușit Elită românească Viața nu e chiar ...
[caption id="attachment_3996" align="alignleft" width="300"] Conferinţa internaţională cu tema „Întărind excepţia culturală în Europa de mâine”, ...
Românii care muncesc în străinătate sunt acei compatrioţi care şi-au luat soarta în propriile mâini ...
Istoria consemnează faptul că la data de 14 iunie 1880, România şi Statele Unite ale Americii au ...
SUPLIMENT 20EDITII

Germania, Olanda

Reporter: editura May - 17 - 2015

Andreas-von-MettenheimES Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Germaniei la Bucureşti

Românii care trăiesc în Germania nu reprezintă nici o problemă. Noi preluăm un număr mare de forță de muncă extrem de calificată din România”.
Uri RosenthalUri Rosenthal, fost ministru de Externe al Olandei

Guvernul de la Haga are o percepție foarte pozitivă asupra contribuției lucrătorilor români la economia olandeză”.


Potrivit datelor oficiale, se estimează că 116.000 de români ar fi ajuns în Germania. Cei mai mulți preferă să se stabilească în orașe, în condițiile în care în mediul rural s-ar simți nevoia de specialiști, mai ales de medici. Un recent studiu oferit de „Oficiul Federal de Statistică” de la Wiesbaden aduce în atenția opiniei publice faptul că imigranții din România sunt și o sursă de experți de care Germania are nevoie.

Românii din Belgia estimați a fi în număr de aproximativ 50.000, sunt în marea majoritate, bine integrați în cele mai diverse medii socio-profesionale – științifice, universitare, artistice, în profesiunile liberale – medici, arhitecți, ingineri, cu precădere în spațiul francofon. Comunitatea românească din Belgia a evoluat în ultimii ani după o dinamică strâns asociată cu procesul integrării europene a României.

Comunitatea de români din Regatul Ţărilor de Jos (Olanda) este răspândită pe întreg teritoriul țării și bine integrată în societatea olandeză. Cele mai mari concentrații de români se gasesc în jurul centrelor economice, precum Amsterdam, Rotterdam, Haga, Utrecht, Delft sau Zoetermeer. Câteva sute de cetățeni români lucrează în cadrul organizațiilor europene și internaționale din Haga.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult