24
May , 2017
Wednesday
Alexandru Tomescu - reputat violonist, solist concertist - Alexandru Tomescu este un tânăr şi promiţător violonist, ...
ACERF - Asociația Culturală Educativă Franco-Română ACERF (Asociația Culturală Educativă Franco-Română) a fost fondată la Paris ...
Competiţiile cicliste au o veche tradiţie în ţara noastră. La 7 ani după prima competiţie ...
Cele mai numeroase minorităţi etnice din România sunt maghiarii şi romii. Din totalul populaţiei stabile ...
„Vocaţia Acţiunii pentru Libertate şi Justiţie” Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina” Ideea de a reuni toate ...
Anul 2012, fie el consultat după calendarul gregorian sau mayaş, va fi anul unei ...
Ioan C. Popa – cunoscut publicist În acest an, redacţia revistei noastre a primit numeroase corespondenţe ...
S-au împlinit trei ani de la dispariţia, într-o noapte de sfârşit de octombrie, a artistului-caricaturist-jurnalist ...
Când Traian Băsescu era ales preşedintele României, la finalul anului 2004. vremurile erau ceva mai ...
În Bucureşti şi-a început activitatea, într-un sediu nou, Centrul Cultural şi de Informare din cadrul ...
În anul 2000 îşi făcea debutul între publicaţiile româneşti o revistă care avea să se ...
[caption id="attachment_3390" align="alignleft" width="300"] Adrian Pintea, preotul paroh din Alcalá[/caption] Cu puţin timp în urmă, mass-media ...
[caption id="attachment_4103" align="alignleft" width="300"] Companiile britanice angajează mii de români („The Telegraph”, 22 septembrie)[/caption] Cu toate ...
SUPLIMENT 20EDITII

Germania, Olanda

Reporter: editura May - 17 - 2015

Andreas-von-MettenheimES Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Germaniei la Bucureşti

Românii care trăiesc în Germania nu reprezintă nici o problemă. Noi preluăm un număr mare de forță de muncă extrem de calificată din România”.
Uri RosenthalUri Rosenthal, fost ministru de Externe al Olandei

Guvernul de la Haga are o percepție foarte pozitivă asupra contribuției lucrătorilor români la economia olandeză”.


Potrivit datelor oficiale, se estimează că 116.000 de români ar fi ajuns în Germania. Cei mai mulți preferă să se stabilească în orașe, în condițiile în care în mediul rural s-ar simți nevoia de specialiști, mai ales de medici. Un recent studiu oferit de „Oficiul Federal de Statistică” de la Wiesbaden aduce în atenția opiniei publice faptul că imigranții din România sunt și o sursă de experți de care Germania are nevoie.

Românii din Belgia estimați a fi în număr de aproximativ 50.000, sunt în marea majoritate, bine integrați în cele mai diverse medii socio-profesionale – științifice, universitare, artistice, în profesiunile liberale – medici, arhitecți, ingineri, cu precădere în spațiul francofon. Comunitatea românească din Belgia a evoluat în ultimii ani după o dinamică strâns asociată cu procesul integrării europene a României.

Comunitatea de români din Regatul Ţărilor de Jos (Olanda) este răspândită pe întreg teritoriul țării și bine integrată în societatea olandeză. Cele mai mari concentrații de români se gasesc în jurul centrelor economice, precum Amsterdam, Rotterdam, Haga, Utrecht, Delft sau Zoetermeer. Câteva sute de cetățeni români lucrează în cadrul organizațiilor europene și internaționale din Haga.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult