18
October , 2017
Wednesday
Dacă în urmă cu 10 ani destinaţiile preferate vizau ţările din sudul Europei, cum ar ...
În preajma trecerii în cel de-al 15-lea an al existenţei revistei „Balcanii şi Europa”, au ...
Noul ambasador al Federației Ruse la București Primire la Cotroceni Cu prilejul prezentării scrisorilor de acreditare de ...
Şcoala Parohială de la Roquetas de Mar Parohia Ortodoxă Română din Roquetas de Mar, Spania, a ...
Mai multă religie pentru copii Pentru copiii români care învaţă în şcoli din Spania, Episcopia Ortodoxă ...
Tendinţele de integrare zonală, continentală sau de globalizare determină relevarea, cu sporită atenţie, a elementelor ...
Încă de la înfiinţare sa în anul 2002, centrul comercial a devenit cunoscut în toată ...
Spre deosebire de anul politic, anul cultural 2012 nu a fost unul cu multe evenimente ...
Stimate domnule Florin Pogonaru, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
Urmărind cu consecvenţă obiectivul de a reprezenta o voce implicată în problematica europeană şi internaţională, ...
Anul acesta se vor împlini, la începutul lunii noiembrie, 135 de ani de la nașterea ...
Numeroşi britanici nu văd cu ochi buni impactul imigraţiei asupra societăţii şi economiei în ultimul ...
SUPLIMENT FRANTA

Împreunӑ cu voi

Reporter: editura May - 17 - 2015

Editorial

Carol Roman

Carol Roman

Publicaţia noastră „Români peste hotare” revine de data aceasta cu câteva gânduri dedicate românilor care muncesc în Franţa, țară de care ne leagă atât rădăcini latine comune, cât şi o convieţuire europeană seculară. Se cunoaşte ca emigraţia românească a avut pe parcurs un traseu destul de dificil până ce s-a ajuns la respectarea reglementărilor de bază ale Uniunii Europene privitoare la regimul imigraţiei.

Ne-am bucurat, adesea, de modul în care este apreciată contribuiția lor la viaţa economico-socialӑ a Franţei. Medicii români au căpătat renume pentru profesionalismul lor, dovedit în spitale, policlinici, laboratoare de cercetare. De asemeni, cuvinte de apreciere au fost adresate intelectualităţii tehnice provenite dintre românii emigraţi şi, de asemeni, celor care au reușit în domeniul liberei iniţiative.

În acelaşi timp, socotim că este de datoria noastră să ne implicăm în acţiunile desfăşurate atât de statul francez, cât şi de cel român în ceea ce priveşte respectarea drepturilor tuturor conaționalilor noștri ce lucrează pe teritoriul francez. Se mai manifestӑ acte de discriminare, generate încӑ de stereotipurile dintr-o parte a societății franceze – uneori, apar inegalitӑți în privința acordӑrii unor drepturi.

Ne-am dori ca toți cetӑțenii români care lucreazӑ și trӑiesc în Hexagon sӑ facӑ toate diligențele necesare pentru a se înscrie în evidențele oficialitӑților române, ceea ce este foarte important în vederea desfӑșurӑrii procesului electoral din țarӑ și a sprijinirii, dupӑ caz, a unor probleme ce apar în viața și activitatea diasporei românești din Franța.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult