23
July , 2017
Sunday
E.S. Xu Feihong, Ambasador al R.P. Chineze la Bucureşti Anul acesta se împlinesc 70 de ani ...
La 1 ianuarie 2012 s-au împlinit 5 ani de când România este membru cu drepturi ...
Numeroşi britanici nu văd cu ochi buni impactul imigraţiei asupra societăţii şi economiei în ultimul ...
Ca în fiecare an, acordarea premiilor revistei noastre constituie un însemnat eveniment mass-media, cultural și ...
Românii care muncesc în străinătate fac cinste ţării din care provin, în majoritatea cazurilor, în ...
Stimate domnule Milan Petrovici, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
Există şi în Marea Britanie români de excepţie, care intră în categoria elitelor. Conaţionalii cu ...
Conflictul etnic, fie el fățiș sau nu, este o inovație a epocii moderne. În epocile ...
  În toamna anului 2015 s-au împlinit doi ani de la momentul istoric al semnării Acordului ...
În zeci de scrisori primite la redacție se ridică câteva întrebări principale: De ce a trebuit ...
Nici nu ne-am dezmeticit bine de povara pe care ne-a adus-o criza economică din urmă ...
Ca urmare a solicitărilor noastre, am primit următoarea prezentare a activităţilor desfăşurate de Federaţia Asociaţiilor ...
[caption id="attachment_4465" align="alignleft" width="300"] Iuliu Maniu[/caption] Iuliu Maniu a fost unul din cei mai de seamă ...
SUPLIMENT FRANTA

Împreunӑ cu voi

Reporter: editura May - 17 - 2015

Editorial

Carol Roman

Carol Roman

Publicaţia noastră „Români peste hotare” revine de data aceasta cu câteva gânduri dedicate românilor care muncesc în Franţa, țară de care ne leagă atât rădăcini latine comune, cât şi o convieţuire europeană seculară. Se cunoaşte ca emigraţia românească a avut pe parcurs un traseu destul de dificil până ce s-a ajuns la respectarea reglementărilor de bază ale Uniunii Europene privitoare la regimul imigraţiei.

Ne-am bucurat, adesea, de modul în care este apreciată contribuiția lor la viaţa economico-socialӑ a Franţei. Medicii români au căpătat renume pentru profesionalismul lor, dovedit în spitale, policlinici, laboratoare de cercetare. De asemeni, cuvinte de apreciere au fost adresate intelectualităţii tehnice provenite dintre românii emigraţi şi, de asemeni, celor care au reușit în domeniul liberei iniţiative.

În acelaşi timp, socotim că este de datoria noastră să ne implicăm în acţiunile desfăşurate atât de statul francez, cât şi de cel român în ceea ce priveşte respectarea drepturilor tuturor conaționalilor noștri ce lucrează pe teritoriul francez. Se mai manifestӑ acte de discriminare, generate încӑ de stereotipurile dintr-o parte a societății franceze – uneori, apar inegalitӑți în privința acordӑrii unor drepturi.

Ne-am dori ca toți cetӑțenii români care lucreazӑ și trӑiesc în Hexagon sӑ facӑ toate diligențele necesare pentru a se înscrie în evidențele oficialitӑților române, ceea ce este foarte important în vederea desfӑșurӑrii procesului electoral din țarӑ și a sprijinirii, dupӑ caz, a unor probleme ce apar în viața și activitatea diasporei românești din Franța.

Carol Roman

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult