28
June , 2018
Thursday
Modificările profunde, de substanță, ale Constituțiilor sunt procese anevoioase, care trebuie să întrunească un larg ...
Acum, în anul 2010, comparând evoluţia economiei româneşti cu cea din urmă cu 20 de ...
Un film bun este ca un portal în timp, cănd istoria ne ajunge din urmă, ...
Avansul spre putere al femeilor nu poate fi oprit, iar primul deceniu al mileniului trei ...
Personalitate multiplă, ziarist, om de televiziune, caricaturist şi, înainte de toate, om de spirit, Octavian ...
În vremuri grele, naţionalismul radical şi reprezentanţii săi „prosperă”: de la dreapta antiimigraţie până la ...
Uniunea Europeană s-a aflat în ultimii ani în faţa unor provocări majore, de toate felurile ...
ne declară E.S. dl Iulian Buga, ambasadorul României în Irlanda La sfârşitul lunii iulie, ca rezultat ...
Unul dintre evenimentele editoriale aşteptate ale toamnei s-a desfăşurat în sediul librăriei bucureştene „Mihail Sadoveanu”: ...
  Bilanţul anilor de intervenţie în Irak se apropie de ceea ce mulţi analişti şi ...
Editorial Pe măsură ce timpul trece se constată că în viaţa emigranţilor români din diferte ţări ...
A apărut ediţia cu numărul 20 a Suplimentului „Români peste Hotare” al revistei „Balcanii şi ...
În această primăvară s-au împlinit doi ani de existenţă a Fundaţiei Internaţionale de Cooperare şi ...
Războiul dintre creştini şi musulmani – resentimente vechi într-un mileniu nou Cine se înşeală azi susţinând ...
SUPLIMENT 20EDITII

Italia

Reporter: editura May - 17 - 2015

O mare parte dintre români emigrați în țări europene se află în Italia, în urma imigrației. Dacă în 1994 românii nici nu făceau parte din topul celor mai numeroase zece comunități din Italia, astăzi, potrivit ultimului raport anual statistic italian, din cinci străini care trăiesc în Italia, unul e român. Institutul Național de Statistică din Peninsulă arată ca românii reprezintă 21,2% din totalul imigranților cu reședință în Italia, fiind comunitatea care a avut cea mai mare creștere ca număr de persoane. Datele oficiale arată că în Italia trăiesc și muncesc circa 1,2 milioane de români. Unele ONG, precum și Biserica ortodoxă din Italia, afirmă că în realitate numărul conaționalilor noștri aflați în Peninsulă este mai mare.

 

Andrea Riccardi, ministru italian pentru Cooperare internațională și integrare

Andrea-RiccardiMulțumim românilor din Peninsulă pentru contribuția lor la dezvoltarea țării în care trăiesc, subliniind importanța istorică a prezenței în Italia a unei comunități ortodoxe foarte numeroase. Adresӑm,de asemeni, mulțumiri românilor care muncesc în Italia, care contribuie la prosperitatea și stabilitatea țării”. (Declarația ministrului italian a fost făcută la sediul Episcopiei Ortodoxe Române de la Roma, unde a avut loc Adunarea Generală Mitropolitană a Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, în cadrul căreia ministrul a prezentat și salutul premierului Mario Monti. )

 

ROMA: GIANNI ALEMANNO VISITA CANTIERE PARCHEGGIO IN PIAZZA CAVOURPrimarul Romei, Gianni Alemanno, le transmite imigranţilor români care locuiesc în capitala Italiei că ei reprezintă „adevărata Românie”: „Trebuie să ne obişnuim să ne simţim întotdeauna cetăţeni europeni. Au existat situaţii în trecut prin care poporul român a fost ofensat, dar noi vorbim aici de persoanele oneste. Simţiţi-vă cetăţeni ai Romei, pentru că faceţi parte din această comunitate. În orice colţ din lume sunt persoane corecte şi persoane care greşesc, dar voi, cei care munciţi şi oferiţi atât de multe, voi sunteţi adevărată Românie”. Edilul exemplifică prin faptul că o româncă are grijă şi de mama sa: „Există o legătură strânsă între Roma şi România. Mama mea este îngrijită de o doamnă care vine din România, şi este una dintre cele mai inteligente persoane pe care le cunosc. E o persoană minunată. Mulţi dintre români sunt la fel ca ea”.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult