28
June , 2018
Thursday
Discret, însă dăruit total literaturii, Ion Brad îşi împlineşte destinul de scriitor, început într-un moment ...
Aflăm că în patruzeci şi cinci de state americane „scrisul de mână” începe să fie ...
Alexandra Talapan (Spania) - Premiul de Popularitate O nouă ediţie „Miss Diaspora” s-a desfăşurat pe scena ...
[nggallery id=37] „Imigranţii din UE au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ...
Puternica şi originala personalitate politică a lui Armand Călinescu s-a manifestat cu deosebire în ultimul ...
Vlăstar al unei vechi şi vestite familii de lăutari şi muzicieni care au jucat un ...
Mulţi muncitori români şi bulgari care ajung în Germania, Olanda sau Belgia sunt obligaţi să ...
Statutul de lucrător pe cont propriu (self-employed) Cetăţenii români pot desfăşura activităţi independente fără restricţii, în ...
La 15 ianuarie 1850, la Ipoteşti (sau la Botoşani), se năştea cel de-al şaptelea copil ...
Consistency... We shall soon turn 15 years since the first issue of our magazine appeared. We ...
S-au împlinit anul trecut, 2016, o sută douăzeci de ani de la nașterea unui poet important pentru literatura română nu doar pentru faptul că opera sa reprezintă un moment ...
„Este o companie care a înţeles că beneficiile economice nu reprezintă nimic dacă nu sunt ...
- ne declară domnul Su Yanwen, Consul general al Chinei la Constanţa - Am dori să ...
Milan Petrović, născut la Belgrad, este un ziarist cunoscut atât în România cât mai cu ...
SUPLIMENT 20EDITII

Bantos

Alexandru Bantoș, director al „Casei Limbii Române” din Chișinău, R. MOLDOVA – Premiul „Vocația Menținerii Spiritului Românesc”, 2013

Limba și cultura română ne unesc și ne fac mai tari mai rezistenți, în acest dificil, complex și lung itinerar al edificării unui stat cu aspirații europene. Premiul «Vocația Menținerii Spiritului Românesc» îl atribui distinșilor mei colegi, care își îndeplinesc cu pasiune datoria de ostași ai culturii și civilizației românești”.

Eva IovaEva Iova, director al revistei „Foaia Românească”, UNGARIA – Premiul „Vocația pentru Libertate”, 2007

Reconcilierea nu înseamnã să ajungi la un compromis între elementele extreme, ci presupune depășirea conflictelor. Trecutul nu trebuie uitat, pentru cã nu poate fi uitat, dar nici nu trebuie evocat la fiecare pas. Niciodată românii din Ungaria nu vor putea rămâne români fără un ajutor constant venit din România”.

TarateanuVasile Tărâțeanu, președinte al Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din UCRAINA”- PremiulVocația Acțiunii pentru Libertate și Justiție”, 2010

Suntem fiii și fiicele Neamului Românesc din Ucraina și purtătorii aceleiași istorii și limbi, indiferent cum ne numim. Dragostea pentru România, pentru patria noastră istorică, nu poate fi ștearsă cu buretele”.

balasevicPredrag Balașevici, Secretar general al Asociației pentru Cultura Vlaho- românilor „ Ariadnae Filum”, din Serbia, Valea Timocului, Premiul „Vocația Justiției Sociale”, 2002.

Dacă facem o comparație între anii 2000-2002 și 2010-2012, este clar că diferența este mare. Din momentul în care România a început să se implice, oamenii au început să prindă curaj. Dar cele mai importante activități sunt cele prestate de organizații românești. Acestea au un important rol. În actualitate au rămas problemele românilor din Valea Timocului, cum ar fi, de exemplu, păstrarea limbii, a identității, a culturii românilor.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult