28
July , 2017
Friday
Odată cu alegerile din decembrie 2016, ne putem întreba în ce măsură mai dăinuie în ...
Separarea familiilor prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate şi încredinţarea copiilor rudelor sau prietenilor ...
[caption id="attachment_4427" align="alignleft" width="300"] Cehoslovacia în anii comunismului.[/caption] La sfârşitul anului trecut s-au împlinit două decenii ...
Gând şi faptă Din toate punctele cardinale, România este o ţară înconjurată de români. În jurul ...
Personalitate marcantă a curentului politic liberal, eminent om de stat, intelectual de mare cultură şi ...
La începutul anului curent, adresându-se unui public calificat la “Naţional Press Club”, din Washington, doamna ...
La sfârşitul anului trecut m-am aflat în capitala Azerbaidjanului, Baku, oraş care îşi capătă tot ...
2001-2005 „România este unul dintre membri-cheie al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre. Am fost foarte ...
Spania se afundă în recesiune Românii din Spania nu pot fi ocoliţi de ceea ce opinia ...
Datele conflictuale ale prezentului, similare purtării unui război continuu pentru supravieţuirea omenirii, sunt conectate la ...
Cei aproximativ trei milioane de români plecaţi în ultimii zece ani la muncă în Europa ...
[caption id="attachment_3919" align="alignleft" width="300"] Avramescu Arin Alexandru[/caption] Aplicarea sancţiunilor penale, indiferent de caracterul acestora, are ca ...
Puncte de vedere În 1967 am luat parte la un congres de arheologie în insula Hvar, ...
Republica Moldova s-a aflat, încă de la naşterea ei ca stat independent şi suveran pe ...
SUPLIMENT 20EDITII

Spania

Reporter: editura May - 17 - 2015

Prin intermediul publicației noastre au ajuns mesaje de la importante personalități în comunitӑțile românești din țӑri europene.

Este știut faptul că, după o perioadă în care economia spaniolă a cunoscut o înflorire fără precedent – la care și-au adus o mare contribuție și lucrătorii români – criza economică a adus statul iberic într-o gravă situație economică-financiară, cu efecte dezastroase asupra pieței muncii din această țară. Neîndoielnic, acest colaps i-a afectat direct și pe cei circa 900.000 de români aflați în Regatul spaniol, care s-au trezit, nu doar afectați de șomaj de masă, ci și de restricții arbitrare pe piața muncii, impuse de Guvernul de la Madrid.

Unii dintre ei aleg să se întoarcă acasă, unde statul român, chiar afectat, la rândul său, de criza economică, poate și trebuie să creeze condiții pentru ca acești români, aflați în plină putere de muncă, să se poată reacomoda și reintegra deplin în patria lor.

 

Garcia-MargalloJosé Manuel Garcia Margallo, ministru de Externe al Spaniei

România și Spania se simt foarte legate datorită comunității românilor din Peninsulă, care sunt perfect integrate în societatea spaniolă, au o imagine excelentă în rândul autorităților şi cetățenilor spanioli, aducându-şi contribuția certă, în ultimii ani, la economia spaniolă”.

 

salvador-victoriaSalvador Victoria, ministrul regional al Madridului pentruProbleme Sociale

Noi, spaniolii suntem datori față de români și bulgari, pentru că, potrivit ultimelor date, în perioada de bunăstare economică, între 2004 – 2009, românii și bulgarii au adus 1,7% PIB-ului Spaniei.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult