27
July , 2017
Thursday
Ca întotdeauna pe parcursul istoriei omenirii, nu a fost nevoie decât de o scânteie pentru ...
Separarea familiilor prin plecarea părinţilor la muncă în străinătate şi încredinţarea copiilor rudelor sau prietenilor ...
  Dacian Cioloş - comisarul european pentru Agricultură „Migraţia forţei de muncă şi dreptul de a lucra în ...
A mai trecut un an de la precedenta Gală a Premiilor revistei „ Balcanii şi ...
Membră a Baroului din Valencia Andreea Rusu lucrează la un birou de avocatură spaniol. După nouă ...
Nu de puţine ori, fie din necunoaştere, din lipsă de experienţă sau din pripeala actului ...
Editorial La început de an au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de ...
Numeroase state și guverne au dat greș, unul după altul, în confruntarea cu realitatea, în ...
- Revelaţiile lucrării „Săcuizarea românilor prin religie”, publicată la Cluj, în anul 1927 - Marea Unire ...
Numeroşi ani, în paginile revistei noastre am publicat în mai multe numere magistrala lucrare a ...
Miniştrii de Finanţe din zona euro au acordat un ajutor băncilor spaniole, în valoare de ...
  La 1 Decembrie 2016 se împlinesc 98 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei ...
În pofida existenţei unei laborioase relaţii diplomatice, istorici din România şi din Turcia au fost ...
Vlad Filat, prim-ministru al R. Moldova Vlad Filat, premierul Republicii Moldova, este politicanul în care moldovenii ...
SUPLIMENT GBO3

Apreciere a calificării şi competenţelor

Reporter: editura August - 15 - 2015

Apreciere a calificării şi competenţelor

Carol Roman

Carol Roman

Pe măsură ce compatrioţii noştri plecaţi la muncă în nord-vestul european, în ţări ca Germania, Belgia sau Olanda, îşi demonstrează capacitatea şi profesionalismul în aceste economii atât de competitive, tot mai multe voci afirmă că specialiştii şi muncitorii români sunt un real câştig pentru ţările gazdă. Zecile de mii de români aflaţi la muncă în aceste state se bucură de aprecierea angajatorilor şi îşi aduc o certă contribuţie la progresul ţărilor în care s-au integrat, demonstrând că pot face faţă cu succes provocărilor unor societăţi care, deşi reticente la început în faţa imigranţilor, au ajuns să respecte la adevărata valoare cunoştinţele şi performanţele românilor. De la medici la specialişti în tehnologia informaţiei şi de la lucrători în construcţii şi agricultură la funcţionari în instituţiile centrale europene, românii demonstrează zi de zi că reuşita este posibilă prin competenţe dovedite. Stau mărturie nenumăratele articole prin care mass-media din Germania în special, dar şi din Belgia şi Olanda, arată că forţa de muncă bine calificată din România suplineşte penuria din domenii cheie ale economiilor acestor state.

De ani buni, mesajul d-lui Nicolae Dumitru, preşedinte al Consiliului editorial al revistei şi Editurii „Balcanii şi Europa”, care editează Suplimentele „Români peste hotare”, este unul de susţinere pentru eforturile depuse de compatrioţii noştri în vederea integrării în Germania, Belgia şi Olanda, pentru reflectarea certelor lor calităţi profesionale şi ilustrarea tuturor aspectelor vieţii românilor care au migrat spre aceste state.

Este o realitate faptul că integrarea compatrioţilor noştri trebuie să se facă în condiţiile respectării depline a legislaţiei din aceste ţări, care este valabilă pe tot cuprinsul Uniunii Europene şi aplicabilă tuturor cetăţenilor din blocul comunitar.

Ne-am dori ca toţi românii care lucrează şi trăiesc în Germania, Belgia şi Olanda să facă diligenţele necesare pentru a se înscrie în evidenţele oficialităţilor române, aspect deosebit de important în vederea desfăşurării procesului electoral din ţară şi a rezolvării, după caz, a unor probleme ce apar în viaţa şi activitatea diasporei româneşti.

Suntem în continuare alături de diaspora românească şi vom continua demersul nostru publicistic.

Redacţia 

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult