20
September , 2018
Thursday
Preocupat în principal de romanitatea balcanică şi de relaţiile externe ale României, Tănase Bujduveanu, timp ...
15 ani „Balcanii şi Europa” Ambasadori, oameni de stat, reputaţi analişti [caption id="attachment_5504" align="alignleft" width="300"] Alexander Churilin[/caption] Încă ...
Au aterizat pe pământ spaniol cu câţiva euro în buzunar şi cu teamă că vor ...
Libera circulaţie în Uniunea Europeană a adus avantaje semnificative. În perioada 2004-2007, creşterea mobilităţii forţei ...
„Fiecare copil în grădiniţă” Ca în fiecare an, NIRO Investment Group a sponsorizat şi în 2011 ...
Nou secretar de stat la DRP Pe data de 23 mai premierul Victor Ponta a fost ...
Regim tranzitoriu Statutul francez menţine restricţiile privind dreptul de muncă pentru cetăţenii români şi bulgari. Perioada ...
Încă de la începuturile sale, revista „Balcanii şi Europa”, care apărea, în anul 2000, sub ...
Printr-o ciudată coincidenţă, delegaţia FMI, după trei zile la Bucureşti, a plecat aşa cum a ...
De numeroşi ani, grupul de firme Niro Investment, preşedintele său, domnul Nicolae Dumitru, desfăşoară relaţii ...
Căzuţi la datorie în misiunile internaţionale de menţinere a păcii Revista noastră socoteşte că este de ...
Klaus Iohannis, preşedinte al României, la întâlnirea cu diaspora română din Franţa „Românii dau valoare Europei ...
SUPLIMENT GBO3

APRECIERI 

Reporter: editura August - 15 - 2015

E.S. Matthijs van Bonzel, Ambasador al Olandei la Bucureşti:

E.S. Matthijs van Bonzel, Ambasador al Olandei la BucureştiAm început o campanie de informare pentru românii care doresc să muncească în Olanda, pentru ca aceştia să cunoască drepturile pe care le au şi oportunităţile de pe piaţa muncii, fiind astfel foarte bine informaţi”

 

Elmar Brok, politician german, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European:

Elmar Brok, politician german, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului EuropeanRomânii şi bulgarii au în orice ţară din Uniunea Europeană exact aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni. Aceasta este legea europeană şi ea nu trebuie şi nu poate fi schimbată. Cred că marea majoritate a celor care folosesc libertatea de mişcare pentru a-şi găsi un loc de muncă bun sunt bineveniţi şi pot spune că şi ţara mea a avut beneficii de pe urma lor”

 

Urlich Grillo, preşedintele Asociaţiilor industriale Bdi, Germania:

Urlich Grillo, preşedintele Asociaţiilor industriale Bdi, GermaniaNumai intrările noi de lucrători, în special calificaţi, vor permite să se menţină nivelurile actuale de creştere fără a se suferi consecinţele scăderii demografice”

 

Prof. Herbert Brücker, Institutul de Cercetare privind Ocuparea Forţei de Muncă din Nürnberg:

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Libera circulaţie a bulgarilor şi românilor este un mare succes, atât pentru piaţa muncii, cât şi pentru sistemul de protecţie socială din Germania, întrucât cei care lucrează plătesc şi taxe” 

poza

Jean-Pierre Hermia, Institutul de Statistică şi Analiză din Bruxelles:

Românii sunt cea de-a treia cea mai importantă comunitate de imigranţi  din Bruxelles, cu o creştere foarte mare în ultimii 20 de ani a numărului lucrătorilor şi specialiştilor”

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult