18
October , 2017
Wednesday
La Bucureşti s-a desfăşurat Concursul Internaţional de Canto al Operei Naţionale Bucureşti „Le Grand Prix ...
Adesea, prevederile Uniunii Europene referitoare la libera circulație acționeazӑ în ambele sensuri. Se cunoaște cӑ, ...
Republica Moldova În acestă țară se estimează că trăiesc 2.800.000 de moldoveni/români reprezentând 64,5% ...
Dr. Bogdan Aurescu Secretar de stat pentru afaceri strategice Ministerul Afacerilor Externe La 1 martie 2012, în marja ...
Susţinere pentru handbalul românesc. Din octombrie, Grupul de firme NIRO INVESTMENT a devenit partener oficial ...
Consistency... We shall soon turn 15 years since the first issue of our magazine appeared. We ...
Se propune cititorilor o carte intitulată „Mai ştim şi noi câte ceva...” al cărui titlu ne aduce în mod ...
E bună migraţia românilor sau nu? Verdictul pluteşte, încă, în incertitidine, dar sigur este că ...
Etnicii români din Serbia îşi unesc forţele pentru păstrarea nealterată a identităţii româneşti şi a ...
Editorial La început de an au fost ridicate ultimele restricţii în ceea ce priveşte libertatea de ...
Aflaţi la câteva decenii de noul început epocal al existenţei noastre mulţi oameni se întreabă, ...
Dacă în urmă cu 10 ani destinaţiile preferate vizau ţările din sudul Europei, cum ar ...
SUPLIMENT GBO3

Migranţi calificaţi

Reporter: editura August - 15 - 2015

Migranţi calificaţi

AeroportConform celui mai recent studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Germania a devenit a doua cea mai preferată destinaţie pentru emigranţi după Statele Unite. În aceeaşi măsură se poate vorbi despre o preferinţă a imigranţilor calificaţi şi în cazul Olandei şi al Belgiei.
Peste un milion de imigranţi ajungeau în Germania în 2012, iar numărul românilor şi bulgarilor creştea cu 20% faţă de anul anterior, potrivit unui raport guvernamental publicat la vremea respectivă de „Rheinische Post”. Atunci, din cei peste un milion de imigranţi veniţi în Germania (cu 14% mai mulţi decât în 2011), aproximativ 117.000 erau români şi 59.000 bulgari, ceea ce reprezenta o creştere de 20%. Trendul a continuat şi în anii care au urmat, 2015 înregistrând un număr record de români sosiţi în Germania.

GermaniaUltimele date statistice arată că în 2014 numărul noilor sosiţi din România a ajuns la circa 88.000. În acelaşi timp, numărul străinilor care trăiesc în Germania a atins un nivel fără precedent: 8,2 milioane de persoane, reprezentând 10% din populaţia totală a ţării. În aceste cifre statistice, românii ocupă primul loc în ceea ce priveşte creşterea procentuală (31,9%), arată datele Oficiului Federal de Statistică „Destatis”, care mai punctează că ţara este în faţa celui mai mare număr de străini înregistrat vreodată de la debutul colectării datelor statistice cu privire la acest indicator, în 1967. „Ne aşteptăm ca în 2015 numărul românilor şi bulgarilor care trăiesc în Germania să crească în continuare. Dar nu sunt motive de îngrijorare, atât bulgarii, cât şi românii care vin în Germania pentru a munci sunt bine pregătiţi”, confirmă Frank-Jürgen Weise, director al Agenţiei Federale Germane pentru Muncă.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult