21
December , 2017
Thursday
Panoramic internaţional Au trecut peste 25 de ani de la marea răsturnare din 1989-1991, dar tabloul ...
Iată că începutul de an 2016 ne aduce câteva noutăţi de bun augur pentru cultura ...
Preocupat în principal de romanitatea balcanică şi de relaţiile externe ale României, Tănase Bujduveanu, timp ...
Nu aduce anul ce aduce ceasul! Cu acest vechi proverb încheiam articolul din numărul trecut ...
Consiliere şi servicii pentru cetăţenii români din Germania Firmele româneşti specializate de consultanţă pun la dispoziţia ...
Stimate domnule Florin Pogonaru, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...
Sfinţirea primei biserici din Leeds [caption id="attachment_4070" align="alignleft" width="300"] Biserica romaneasca din Leeds[/caption] Luna septembrie a.c. a ...
Este un fapt unanim acceptat acela că România a acordat şi acordă respectul cuvenit minorităţilor ...
2001-2005 „România este unul dintre membri-cheie al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre. Am fost foarte ...
[caption id="attachment_4867" align="alignleft" width="300"] Castelul Nălaţ, de la marginea Haţegului[/caption] Acum aproape jumătate de secol ajungeam ...

Articole din categoria ‘Confluenţe’

Fereastră deschisă a oraşului Shanghai spre România

Reporter: editura March - 27 - 2010 Comments Off on Fereastră deschisă a oraşului Shanghai spre România

Consulatul General al R. P. Chineze din Constanţa a dobândit un nou sediu, în care s-a şi mutat; este vorba despre o impresionantă clădire din inima oraşului. Pe drept cuvânt, prin preocupările extinse ale Consulatului, acesta a fost declarat a fi „o fereastră deschisă a Shanghai în România”.
Este de remarcat activitatea susţinută şi de mare amploare desfăşurată mai cu seamă în anii de când dl. Wang Tieshan, Consul General, se află în fruntea acestui important centru economic.

Cu ocazia inaugurării noului sediu, a fost vernisată expoziţia de fotografii “KALEIDOSCOPE OF CHINA”, organizată de filiala Constanţa a Asociaţiei  Române de Prietenie cu China, care, de altfel, a iniţiat şi alte evenimente notabile, menite să facă cunoscută evoluţia constantă a relaţiilor economice dintre cele două ţări.

Un moment însemnat al festivităţii de inaugurare a noului sediu al Consulatului l-a constituit depunerea de flori la placa de marmură dezvelită în prezenţa Preşedintelui Hu Zintao, cu prilejul vizitei acestuia la Constanţa, în anul 2004.

Ambasadorul Liu Zengwen şi Consulul General Wang Tieshan au făcut schimb de daruri simbolice cu prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Asociaţiei Române de Prietenie cu China (filiala Constanţa).

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult