9
November , 2017
Thursday
Luiza Popa Talentat reprezentant al noii generaţii de ziarişti. A publicat în revistă articole bine documentate.   Ştefan ...
Din orice punct de vedere s-ar analiza Revoluţia de la 1848, indiferent de partizanatul politic, ...
Printr-o ciudată coincidenţă, delegaţia FMI, după trei zile la Bucureşti, a plecat aşa cum a ...
  Parcurgem o vară imprevizibilă, cu temperaturi răsucite – când prea cald, când prea rece – ...
Ne reamintim cu recunoștință că la data de 9 Mai sărbătorim Ziua Independenţei de stat ...
[nggallery id=33] „Românii care sunt în Regatul Unit muncesc din greu, îşi plătesc taxele şi sunt ...
Comorile energetice -resursele de hidrocarburi estimate a exista în zona Polului Nord, precum şi avantajele ...
În acest moment al evoluţiei sistemului mondial, nimic nu mai aparţine unui stat, unui popor ...
Statutul de lucrător pe cont propriu (self-employed) Cetăţenii români pot desfăşura activităţi independente fără restricţii, în ...
Handbalul este un sport care, datorită tradiţiei şi rezultatelor lăudabile, ne onorează şi merită sprijin ...

Articole din categoria ‘Confluenţe’

Fereastră deschisă a oraşului Shanghai spre România

Reporter: editura March - 27 - 2010 Comments Off on Fereastră deschisă a oraşului Shanghai spre România

Consulatul General al R. P. Chineze din Constanţa a dobândit un nou sediu, în care s-a şi mutat; este vorba despre o impresionantă clădire din inima oraşului. Pe drept cuvânt, prin preocupările extinse ale Consulatului, acesta a fost declarat a fi „o fereastră deschisă a Shanghai în România”.
Este de remarcat activitatea susţinută şi de mare amploare desfăşurată mai cu seamă în anii de când dl. Wang Tieshan, Consul General, se află în fruntea acestui important centru economic.

Cu ocazia inaugurării noului sediu, a fost vernisată expoziţia de fotografii “KALEIDOSCOPE OF CHINA”, organizată de filiala Constanţa a Asociaţiei  Române de Prietenie cu China, care, de altfel, a iniţiat şi alte evenimente notabile, menite să facă cunoscută evoluţia constantă a relaţiilor economice dintre cele două ţări.

Un moment însemnat al festivităţii de inaugurare a noului sediu al Consulatului l-a constituit depunerea de flori la placa de marmură dezvelită în prezenţa Preşedintelui Hu Zintao, cu prilejul vizitei acestuia la Constanţa, în anul 2004.

Ambasadorul Liu Zengwen şi Consulul General Wang Tieshan au făcut schimb de daruri simbolice cu prof. univ. dr. Aurel Papari, preşedintele Asociaţiei Române de Prietenie cu China (filiala Constanţa).

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult