18
June , 2018
Monday
Motto: “Actul pe care l-am condus (…) a fost o încercare a mea de a ...
Rubrica noastră, inaugurată în numărul trecut cu articolul „Amprenta influenţei franceze”, îşi propune să consemneze ...
– evoluţie într-un an al crizelor la nivel internaţional - Dl. Teodor Baconschi, ministrul român al ...
Există momente de excepție când solidaritatea umană se manifestă plenar în diferite ipostaze. Printre marile ...
„Când am realizat acest proiect ne-am gandit la nevoia de informare a celor peste zece ...
La 28 iunie 1912, în Roman, judeţul Neamţ, vede lumina zilei Sergiu Celibidache, primul fiu ...
Uniţi în faţa vitregiei vremurilor Parte a Ucrainei, oficial în număr total de peste 450.000 de ...
Personalitate marcantă a curentului politic liberal, eminent om de stat, intelectual de mare cultură şi ...
Dintotdeauna, societăţile secrete au fascinat lumea. Mulţi oameni cred că ele sunt mai degrabă ţinte ...
Editorial Mulţi compatrioţi de-ai noştri şi-au luat soarta în propriile mâini şi au emigrat în diferite ...
Evoluţiile din Republica Moldova par să cunoască în ultimul timp o întorsătură neaşteptată. Într-o primă ...
În anul 2000 îşi făcea debutul între publicaţiile româneşti o revistă care avea să se ...
Corespondenţă specială Ecourile manifestărilor comemorative (după alţii, aniversare!), organizate în mai 2012 cu prilejul împlinirii a ...
Mai mulţi cititori ai revistei au dorit să afle noi amănunte referitoare la modul ...

Articole din categoria ‘Coordonate românești’

Coordonate românești

Reporter: editura June - 28 - 2012 Comments Off on Coordonate românești

Nou secretar de stat la DRP

Pe data de 23 mai premierul Victor Ponta a fost semnat decretul de numire în funcţie a Nataliei Elena Intotero în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, rămas liber după demisia lui Eugen Tomac. Natalia Intotero a mai fost secretar de stat, în anul 2009, la Ministerul de Externe, în guvernul PSD-PDL, numită de premierul de atunci Emil Boc.

Natalia Intotero s-a născut la Brad în data de 14 ianuarie 1976. A fost preşedintele Tineretului Social-Democrat Hunedoara, consilier judeţean şi director al şcolii generale “Horia, Cloşca şi Crişan” din municipiul Brad . Este licenţiată în engleză-română şi relaţii internaţionale şi a absolvit masteratul de relaţii internaţionale la Institutul Diplomatic Român. Este căsătorită cu un om de afaceri italian.

Uniunea „Lucian Blaga”

Mai mulţi scriitori şi artişti români din Spania au fondat Uniunea „Lucian Blaga”, un adevărat for al creaţiei româneşti. La evenimentul care a avut loc în localitatea Camarma de Esteruelas, din Comunitatea Madrid, au participat scriitori şi artişti români din provincii ale acestei ţări unde muncesc şi trăiesc atâţia compatrioţi. Au fost prezente nume cunoscute ale artei, printre care Gelu Vlasin, Cornel Drinovan, Ionel Raj Crăciun, Viorel Copaciu, Ioan Oniciuc, Marin Traşcă, Teodora Miclea, Nina Vasile, Marian Mocanu şi Gheorghe Vintan. Lucrările adunării au prilejuit şi alegerea conducerii Uniunii – junta directivă – pe o perioadă de patru ani, arată „Romanian Global News”.

De suflet…

Pentru cei aproximativ 90.000 de copii români care învaţă în şcoli din Spania, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei îşi propune organizarea mai multor tabere tematice pentru copiii de diferite vârste din cadrul eparhiei, precum şi intensificarea catehezelor despre Sfintele Taine ale Botezului şi Cununiei, prin întocmirea de broşuri cu cateheze simple accesibile creştinilor. În cadrul aceluiaşi demers de a acorda o atenţie sporită copiilor românilor care muncesc în Spania, se va încerca stabilirea unor contacte cu autorităţile din regiunile în care numărul copiilor români care frecventează şcolile este ridicat, pentru a le oferi acestora posibilitatea studierii religiei lor proprii în şcoli.

Gustul de acasă…

Românii din Spania nu au uitat niciodată gustul inconfundabil al bucatelor de acasă, ducând cu ei dorul de tot ce este românesc. Astfel, Uniunea Muncitorilor Români (UMR) din Spania a avut ideea de a derula, in lunile iunie şi iulie, o campanie de sprijinire a comercianţilor români şi de stimulare a consumului de produse româneşti.

Intitulată „Sabores Rumanos”, campania include multe dintre magazinele româneşti din Spania.

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult