17
June , 2018
Sunday
Istoria ultimilor ani din viaţa politică a ţării este plină de încercări, când reuşite, când ...
Ţările din nordul Europei au pus în practică cu succes un sistem bazat pe coeziunea ...
Europarlamentarul Corina Creţu, vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, a criticat faptul că ex-puteri ...
Şef al Partidului Naţional-Liberal (1927-1930), prim-ministru al ţării între 1927-1928, Vintilă I.C. Brătianu (fiu al ...
În urma aşa-numitei păci de la Bucureşti, din mai 1812, teritoriul şi populaţia dintre ...
Sportivii din Balcani, după ce au impresionat prin rezultatele obţinute în anul 2010, an în ...
Numeroşi ani, în paginile revistei noastre am publicat în mai multe numere magistrala lucrare a ...
Românii rămân cei mai numeroşi dintre străinii din Spania. Cum văd ei situaţia în care ...
„Moda” locurilor de muncă din Italia sau Spania pare să fi apus, ca urmare a ...
Dacă ar trebui să găsim un nume de răsunet mondial în știința românească, fără nici ...
-ne declară Nicolae Miroslav Petrețchi, preşedinte al Uniunii Ucrainenilor -Consideraţi că minoritatea ucraineană din România se ...
Printr-o ciudată coincidenţă, delegaţia FMI, după trei zile la Bucureşti, a plecat aşa cum a ...
În antichitatea romană, sancţiunea postumă supremă era condamnarea memoriei: numele celui astfel damnat era şters ...
Stimate domnule Florin Pogonaru, Avem bucuria de a vă aduce la cunoştinţă că redacţia revistei „Balcanii ...

Articole din categoria ‘Cuvinte de apreciere’

Cuvinte de apreciere

Reporter: editura September - 7 - 2012 Comments Off on Cuvinte de apreciere

Românii care muncesc în Spania îşi aduc o contribuţie recunoscută la progresul statului spaniol, fiind o comunitate activă, cu certe calităţi profesionale, preocupată de o cât mai bună integrare. Indiferent unde îşi desfăşoară activitatea, compatrioţii noştri sunt apreciaţi pentru calităţile lor de profesionişti şi de cetăţeni europeni, fapt atestat de numeroasele declaraţii apreciative ale unui număr mare de oficialităţi.

„După contactele cu autorităţile spaniole şi cu reprezentanţii comunităţii, mi-am format impresia că avem o comunitate dominată de oameni de valoare, muncitori şi mi-au întărit convingerea că la nivel oficial şi al societăţii spaniole, percepţia este foarte bună, pozitivă” (ES Ion Vâlcu, ambasadorul României în Spania)

 

În cadrul unei ample declaraţii referitoare la statutul muncitorilor români din Spania, Salvador Victoria, ministrul regional al Madridului pentru Probleme Sociale, după ce a constatat că „restricţiile sau barierele nu sunt bune pentru nici o economie”, a remarcat aportul adus de români şi bulgari la nivelul economiei regionale: „Noi, spaniolii suntem datori faţă de români şi bulgari, pentru că, potrivit ultimelor date, în perioada de bunăstare economică, între 2004 – 2009, românii şi bulgarii au adus 1,7% PIB-ului Spaniei” .

 

„Castellon este un oraş de fiecare dată mai bogat cultural datorită, în mare parte, eforturilor depuse de oameni aşa cum sunt cei care fac parte din comunitatea românească” (Alberto Fabra Part, primarul oraşului Castellon)

 

 

Românii sunt o comunitate din ce în ce mai integrată în Coslada şi văd deja acest oraş ca o nouă casă pentru ei şi familiile lor” (Agustin Gonzalez Plasencia, director de Imigraţie în cadrul Primăriei Coslada)

 

 

Românii sunt parte fundamentală a Madridului, muncesc, fac eforturi şi contribuie la bogăţia economică, umană şi culturală a regiunii. Madridul nu ar fi ceea ce este acum fără români. Ne simţim foarte mândri de prezenţa lor aici” (Gabriel Fernández Rojas, fost viceconsilier pentru Imigraţie şi cooperare internaţională al comunităţii Madrid)

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult