19
November , 2018
Monday
Poate că a sosit timpul să fie luate în seamă predicţiile unor avizaţi analişti politici ...
De-a lungul timpului, România a dat diplomației nume de referință în materie, personalități care au ...
Migranţi calificaţi Conform celui mai recent studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Germania a ...
Dl. Chestor Marian Tutilescu, Şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale răspunde întrebărilor ...
Nici nu ne-am dezmeticit bine de povara pe care ne-a adus-o criza economică din urmă ...
ne declară dl. Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, în cadrul interviului special acordat revistei ...
Uciderea a cinci macedoneni pe malul lacului Zhelezarsko, din apropiere de Skopje, în săptămâna dinaintea ...
La Bruxelles s-a parafat, sub egida UE, un acord de principiu de normalizare a relaţiilor ...
Avem satisfacţia şi bucuria, deopotrivă, de a ne afla reuniţi în acest perimetru publicistic, oameni ...
Ultimul Summit UE din anul 2015 încheia un an de provocări majore, cu care se ...
Demontarea unei gogoriţe [caption id="attachment_4411" align="alignleft" width="300"] Unde este „invazia”?...[/caption] Un mit populist. Cei care sunt de ...

Articole din categoria ‘Eveniment la Ateneul Român’

Anul Nou Chinezesc

Reporter: editura February - 10 - 2017 Comments Off on Anul Nou Chinezesc

 

Într-o atmosferă de sărbătoare, în incinta unuia dintre reperele spiritualității românești, Ateneul Român, a avut loc spectacolul de gală susținut de Academia de Dans din Beijing, cu ocazia intrării în Anul Nou Chinezesc. 

 

Frumoasa tradiție a celebrării Anului Nou Chinezesc în România a fost continuată și în 2017, printr-un eveniment de excepție, Organizat de Casa Româno-Chineză și Ambasada Republicii Populare Chineze la București, cu sprijinul „NIRO Investement Group”.  

Evenimentul s-a bucurat de prezența ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, a ministrului delegat pentru Afaceri Europene Ana Birchall, a unor înalți demnitari și diplomați, a conducerii „NIRO Investement Group” şi a Casei Româno-Chineze, alături de președinții filialelor instituției din întreaga țară, personalități din mediul academic și cultural, printre care acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici, oameni de afaceri, membri ai comunității chineze din România, șefi de organizații și asociații non-profit, precum și un numeros public.  

În deschiderea galei a luat cuvântul E.S. Xu Feihong, Ambasador al R.P. Chineze la București: „Cu ocazia Anului Nou Chinezesc, doresc să adresez tuturor celor prezenți un călduros bun venit. Astăzi veți vedea un spectacol care reprezintă un cumul de comori tradiționale chinezești. Este o colecție de dansuri care reprezintă toate regiunile din China și sperăm că ceea ce veți vedea vă va aduce mai aproape de cultura autentică chineză. De altfel, spectacolul din această seară face parte din manifestările prin care de cinci ani celebrăm Anul Nou Chinezesc și în România. De fiecare dată încercăm să aducem în fața publicului românesc parfum de tradiție chineză, precum și manifestări ale spiritualității noastre. Ne dorim ca și de această dată, cei prezenți să simtă atmosfera de armonie și sărbătoare. Pentru reușita acestei seri trebuie să menționez faptul că Grupul de firme NIRO, Casa Româno-Chineză și Filarmonica George Enescu au depus eforturi considerabile. Tuturor celor care au contribuit la acest eveniment vreau să le mulțumesc. China și România sunt țări prietene și în ultimii ani a avut loc o evoluție a relațiilor bilaterale. Este o cooperare foarte bună pe toate planurile, cu schimburi interumane și culturale dinamice. Am organizat împreună expozițiile de comori ale celor două țări, cooperăm în cadrul Institutelor culturale, promovăm cunoașterea reciprocă prin studierea limbilor română și chineză. Toate acestea sunt o bază solidă care ne permite să exprimăm o încredere sporită în viitorul relațiilor desfășurate sub aceste auspicii.  

Anul Cocoșului va marca noi oportunități de dezvoltare a colaborării bilaterale pe toate planurile. Am convingerea că această cooperare care se manifestă în toate domeniile va continua și va ajunge la dimensiuni tot mai extinse. Doresc să urez poporului român, precum și celor prezenți, multă fericire în noul an, exprimându-mi speranța că relațiile chino-române vor avea aceeași dezvoltare rapidă, pentru a ajunge la un nivel cât mai înalt”

În numele Casei Româno-Chineze s-a adresat celor prezenți E.S. Ambasador Ioan Donca, vicepreşedinte executiv: „Mulțumesc pentru cuvintele de apreciere la adresa Casei Româno-Chineze și vreau să vă asigur că vom depune în continuare toate eforturile pentru a ne aduce contribuția la buna dezvoltare a relațiilor dintre România și China. Anul Cocoșului este un an pozitiv, norocos, care îndeamnă la curaj și viziune. Le dorim prietenilor noștri chinezi, așa cum ne dorim și nouă, un an bun și fericit. La mulți ani!”. 

În scenă au intrat apoi membrii Academiei de Dans din Beijing, care, într-o atmosferă de lumină, sunet și culoare, au prezentat programul intitulat sugestiv „Comori Folclorice din China”. Cei prezenți au asistat la 12 dansuri tradiționale, din nouă regiuni diferite ale Chinei, o țară de o mare diversitate etnică, în care trăiesc armonios 56 de naționalități. În mod firesc, fiecare etnie își aduce trăsăturile culturale specifice în acest ansamblu de mari dimensiuni care este cultura chineză. În cadrul spectacolului, publicul a putut admira o adevărată sinteză a acestei varietăți de tradiții: dansul uigur, plin de vigoare, a trimis cu gândul la generozitate și umor, dansul Yangko a venit cu simbolistica frumuseții feminine, dansul Beilun a încântat cu elemente de sinteză a vieții de fiecare zi, dansul Tobei de lemn s-a remarcat printr-un ritm specific al tobelor, dansul kazah Kara jorga a adus atmosfera nunților tradiționale din Altay, dansul Trenei a creat o proiecție artistică a ocupațiilor tradiționale. 

Programul de gală susținut de Academia de Dans din Beijing cu ocazia Anului Nou Chinezesc a fost un spectacol de rezonanță, o ocazie deosebită pentru publicul din România de a se conecta cultural cu strălucirea, vitalitatea și culoarea tradițiilor chinezești prin intermediul unor artiști chinezi de certă valoare internațională.  

Evenimentul a fost organizat la standardele cele mai înalte, onorat de invitați de prestigiu, așteptat de un public avizat și reflectat pe larg în presa scrisă, audio-vizuală și online. 

 
 


Anul Cocoșului de Foc, care debutează pe 28 ianuarie 2017 și se încheie pe 15 februarie 2018, este celebrat de către chinezii din întreaga lume printr-o suită de sărbători. Perioada începe cu Sărbătoarea Primăverii – o zi de mulțumire și recunoștință pentru lucrurile bune primite în anul anterior – și se încheie cu Festivalul Lampioanelor, care are loc în cea de-a cincisprezecea zi. Potrivit tradiției chineze, Anul Cocoșului de Foc – 2017 – va fi un an puternic, în care lumea va a progresa și va începe lucruri noi.  

 

Descarca revista in format pdf

Evenimente

Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti - Lansarea volumului "În balansul vremurilor" -

Lansarea volumului 'În balansul vremurilor'

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România a premiat cele mai prestigioase creatii publicistice din anul 2015, din toate domeniile - presa scrisa, audiovizuala, carte de gen - în cadrul unei manifestari de înalta tinuta.

Marele Premiu a revenit cartii "ÎN BALANSUL VREMURILOR" - "volum-reper al jurnalismului românesc", dupa cum a punctat juriul, sub semnatura publicistului Carol Roman, director general al revistei "Balcanii si Europa".

Citeste mai mult